2020 YILINA KADAR KAZALARDA YÜZDE 50 AZALMA HEDEFLENİYOR

TAKİP ET

Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı ile 2020 yılına kadar trafik kazası sonucu meydana gelen ölümlerin %50 oranında azaltılmasının hedeflendiği belirtildi. Uluslararası alanda yapılan araştırmalarda, ortalama hızın 1 km/s düşürülmesiyle kazalarda %4 oranında bir düşüşün sağlandığı kaydedildi.

Konu ile ilgili olarak Malatya Valiliği İl Emniyet müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı ile 2020 yılına kadar trafik kazası sonucu meydana gelen ölümlerin %50 oranında azaltılması hedeflenmiştir. Ülkemizde meydana gelen ölümlü ve yaralanmalı trafik kazalarının analiz edilmesi neticesinde %34,3 ’ünün hız ihlalinden kaynaklandığı tespit edilmiştir. Uluslararası alanda yapılan araştırmalarda ortalama hızın 1 km/s düşürülmesiyle kazalarda %4 oranında bir düşüşün sağlandığı, emniyet kemeri kullanımının ise trafik kazalarındaki ölümleri %45,  yaralanmaları ise %55 oranında azalttığı tespit edilmiştir" denildi.

 

Açıklamanın devamında ise, "Yaz mevsiminin başlaması ve okulların kapanması ile tatil mevsimine girilmesiyle, İlimizin konum olarak birçok ilin bağlantı noktasında olduğundan karayolunu kullanan araç sayısında önemli artış olmuştur.Malatya Emniyet Müdürlüğü olarak İlimiz merkezinde Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünce, merkez dışında kalan tüm ana güzergâhlarda ise Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ve bağlı istasyonlarda radarla hız denetimleri gece ve gündüz aralıksız olarak devam etmektedir. Sayın Sürücüler, yapılan denetimlerimizin amacı sizlere ceza uygulamak olmayıp, meydana gelebilecek kazaları önlemektir. Şehir içi ve şehirlerarası yollarda aracınızın cinsine göre kanunda belirtilen hız limitlerine ve trafik kurallarına uymanız size ve sevdiklerinize daha güvenli bir yolculuk yapmanızı sağlayacaktır" ifadelerine yer verildi.