AFŞİN, DEĞİŞİM ŞART

TAKİP ET

Malatya Ülkü Ocakları Eski Başkanı Avukat Muhammed Afşin Arıkan, 'Erdem'in Mhp Genel Başkanlığı noktasındaki değişimde, Devlet Bahçeli lehine yaptığı açıklama benim bu açıklamamı zorunlu kılmıştır.'

Arıkan yaptığı yazılı basın açıklamasında; Malumunuz üzere sevdalısı olduğumuz güzel ülkemiz 7 haziran genel seçilerinden sonra çetin şartlar altında 1 kasım seçimlerine girmiştir. Mensubu olmaktan onur ve gurur duyduğumuz MHP nin aradan geçen beş ay’a yakın sürede küçümsenmeyecek derecede oy kaybına uğramış olması bu kutlu davaya gönülden bağlı olanları derinden sarsmıştır.

1 Kasım seçimlerinden sonra tabandan gelen değişim sesleri dalga dalga güçlenirken genel merkezin bu seslere kulağını tıkaması , var olan sesleri yokmuş gibi göstermeye çalışması güneşi balçıkla sıvamaya çalışmaktan öteye gitmeyen beyhude bir çabadır. Türkiye nin dört bir yanından yükselen ülkücü iradenin olağanüstü kurultay çağrısı, Yüce Türk Milleti için Umut un var olduğunu göstermektedir. Bu çağrının ülkücü iradenin en tabi hakkı olduğunu unutmamak gerekir. Ülkücü irade bu hakkını ülkücü ahlak ve terbiye içinde kullanmaktadır.

Unutulmamalıdır ki siyaset halka rağmen değil halk için halk ile birlikte yapabilmektir.

Son günlerde Türkiye’nin birçok köşesinden Mhp İl Başkanlarınca yapılan Genel Merkez e sadakat açıklamalarının ne kadar zoraki olduğunu ve aynı kalemden çıkmış olduğunu anlamak için üstün meziyetlere ihtiyaç yoktur.

Son olarak 28/12/2015 tarihinde Malatya Mhp İl Başkanımız sayın Mehmet Erdem’in Mhp Genel Başkanlığı noktasındaki değişimde, Devlet Bahçeli lehine yaptığı açıklama benim bu açıklamamı zorunlu kılmıştır. Sayın İl Başkanımızın kamuoyuyla paylaşmış olduğu düşünceleri şahsının ve yanındaki hazirunun fikirleridir, Malatya da onbinlerce Mhp ye oy vermiş insanın görüş ve düşünceleri değildir. Yapılan bu açıklama Mhp ye oy vermiş kırk beş bin kişiyi bağlamamaktadır. Ben Ülkü Ocakları eski Başkanı Muhammed Afşin Arıkan ve Malatyalı binlerce ülkücü tıpkı Türkiye de Mhp ye gönül vermiş diğer ülküdaşlarımız gibi değişimi elzem görmekteyiz.

Çünkü, Türk Milliyetçiliği Hareketinin getirildiği nokta , içler acısı bir hal almıştır. Bir dönem sol partileri ayakta tutan, bir dönemde iktidar partisine stepnelik yapan, halkın gözünde kaybettiği meşruiyeti yeniden kazandıran, ama bu arada bütün kadrolarını kaybeden , taraftarlarını dumura uğratan, Toplumsal itibarını zedeleyen bir partiye dönüştürülmüştür. Bu düşünceyle Türk Milliyetçileri bu içler acısı durumun ancak değişimle ortadan kalkacağına inanmaktadır.

Ve ben onurla ve şerefle Malatya Ülkü Ocakları Başkanlığı görevini ifa etmiş ve hala bu onurla mücadelenin içinde olmanın gururunu yaşayan bir ülkücü olarak bu değişimin , hiçbir şekilde nefsani,gelecek kaygısı taşımaksızın gerçekleşmesini arzu etmekteyim ve bu değişim için üzerime ve üzeremize düşen görev ne ise ,layıkıyla yerine getirmeye sabırla ve imanla çalışacağız. İki cihan serveri Yüce Peygamberimiz’’ iki günü eşit olan zarardadır’’ diye buyururken gün be gün bilinmeze sürüklenen şanlı harekete bu çağrı adanmışlığın zaruretidir.