AĞBABA'DAN ÖZAL VE HAMİDO MESAJI

TAKİP ET

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal ve uğradığı suikast sonucu hayatını kaybeden dönemin Malatya Belediye Başkanı Hamit Fendoğlu'nun ölüm yıldönümlerinde yazılı bir açıklama yaptı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın Malatya’nın İsmet İnönü’nün ardından yetiştirdiği en önemli siyasi kimliklerden biri olduğunu belirterek , “Turgut Özal, farklı siyasi anlayışı ve  dünya görüşü ile hem Türkiye hem de Malatya için önemli hizmetler yapmıştır. Her Malatyalı için önemli bir değer olan Turgut Özal’ı saygıyla anıyorum” dedi.

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, 17 Nisan 1978 tarihinde katledilen dönemin Malatya Belediye Başkanı Hamit Fendoğlu’yla ilgili yaptığı değerlendirmede ise Hamido suikastı aydınlatılmadan 12 Eylül’le hesaplaşmanın mümkün olmadığını ifade etti. Ağbaba; “12 Eylül darbesine zemin hazırlayan en önemli olaylardan biri olan Hamido’nun katledilmesi tüm yönleriyle ele alınarak aydınlatılmalıdır.”diyerek Hamit Fendoğlu ve Malatya olaylarında hayatını kaybedenlere Tanrı’dan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileklerimi iletiyorum.”dedi.