AĞBABA; "ORTADOĞU'DAKİ KAN TÜRKİYE'YE SIÇRADI"‏

TAKİP ET

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba , 'AKP'ye 4 yıldır 'yanı başınızda benzine ateş döktünüz, bu ateş size de sıçrar' dedik. Maalesef bu gerçek oldu. Bugün Ortadoğu'da kan akıyorsa ve bu kan Türkiye'ye de sıçramışsa bunda AKP'nin katkısı çok.' Dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Arapgir’e bağlı Sipahiuşağı,Konducak,Çakırsu,Bostancık,Boğazlı,Gözeli,Günyüzü,Çiğnir,Taşdibek,Onar,Taşdelen,Gebeli,Alıçlı ve Yazılı Mahalleleri ile Sarıçiçek Yaylası'nı ziyaret etti.

Beraberinde CHP İl Yöneticileri Erdal Akkar,Ali Celiloğlu ve Necmettin Mor ile Arapgir İlçe Başkanı Hüseyin Akşahin, belediye meclis üyeleri ve ilçe yöneticileriyle 13 mahalleyi ziyaret eden Ağbaba, seçimlerde verdikleri destekten dolayı Arapgirlilere teşekkür etti.

MEVKİ İÇİN İLKELERİMİZDEN ÖDÜN VERMEYİZ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba, koalisyon görüşmeleriyle ilgili yaptığı değerlendirmede “Halka rağmen, halkın çıkarlarına aykırı hiçbir şey yapmayız. Makam için, mevki için ilkelerimizden ödün vermeyiz. Tabanımızın taleplerini dinliyoruz. Elbette Türkiye’nin geleceği önemli. Bu nedenle sorumluluktan da kaçmıyoruz.Önümüzde tarihi bir şans vardı. 13 yıllık Türkiye’yi bölen, ayrıştıran AKP Hükümeti’nden kurtulmak için çok önemli bir fırsat yakalanmıştı. %60’lık kesim hükümet kurabilirdi. Ama MHP’nin yüzünden Türkiye bu şansını kullanamadı..Kendi ilkelerimiz, değerlerimiz var. 14 Maddeyi kamuoyuna açıkladık. Ben umuyorum Türkiye bu dönemi iyi bir şekilde aşar.” Dedi.

DEĞERLİ YALNIZLIK NEYMİŞ GÖRDÜK

“AKP’nin izlediği politikalar yüzünden Türkiye ne hale geldi. Daha önce Suriye, Irak, İran’la, Libya, Mısır, Tunus’la barış içindeydik.Bir de şimdiki durumumuza bakın.Tüm komşuları ile düşman olmuş bir Türkiye var.” Şeklinde konuşan CHP Milletvekili Ağbaba “ 4 yıldır söylüyoruz. ‘Yanı başınızda benzine ateş döktünüz bu ateş size de sıçrar’ dedik. Maalesef bu gerçek oldu. Suriye’de sırf Esad’ı devirmek için eli kanlı bir sürü örgüt yarattılar. Bunlardan biri de IŞİD terör örgütü. AKP’nin besleyip büyüttüğü IŞİD birkaç gün önce 32 genç fidanı katletti. Bunda AKP’nin izlediği mezhepçi politikanın katkısı çok. Bugün Ortadoğu’da kan akıyorsa ve bu kan Türkiye’ye de sıçramışsa bunda AKP’nin katkısı çok. Bölgemizdeki dış politikanın düzelmesi için, defalarca Türkiye’nin Kemal Kılıçdaroğlu’nun Başbakanlığına ihtiyacı olduğunu söyledim.Türkiye’nin dış politikası çökmüştür.Değerli yalnızlığın ne anlama geldiğini gördük.” İfadelerini kullandı.

AYRIM YAPAN BAŞKANLARDAN HESAP SORARIZ

AKP’li belediyelerin kendilerine oy vermeyen her yerde ayrımcılık yaptığını ifade eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Hiçbir belediye başkanı, kendi cebinden hizmet yapmıyor. Belediyeler onların babasının çiftliği değil. Belediyeler , vatandaşların vergileriyle ayakta duran kamu kuruluşları.Belediyelere ödenek kişi sayısına göre geliyor.’Oy vermeyenlere hizmet vermem’ diyen belediye başkanlarını açıklayacağız.Yakalarından

tutacağız.Bunun hesabını soracağız.Bunların yakasından tutmak benim boynumun borcu.Ayrım yapan başkanları teşhir edeceği.z Hekimhan’da, Arguvan’da hiç ayrım yapmadan hizmet veriyoruz. CHP’ye oy verdiği için haksızlığa uğramak olmaz. Bunun peşini bırakmayacağım.”dedi.