AŞURE ETKİNLİĞİNDE BİRLİK VE BERABERLİK MESAJI VERİLDİ

TAKİP ET

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci ile birlikte Eski Malatya'da gerçekleştirilen aşure etkinliğine katıldı. Etkinlikte yapılan konuşmalarda, birlik ve beraberlik mesajı verildi.

Battalgazi ilçesinin Alacakapı ve Meydanbaşı Mahalle Muhtarları’nın ortaklaşa düzenlediği aşure etkinliğine, Battalgazi Kaymakamı Vedat Yılmaz, AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, bazı kamu ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Eski Malatya’da bulunan meydanda dağıtılan aşure etkinliğinde konuşan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Muharrem ayının önemine dikkat çekerek, “Muharrem ayının toplumumuza ve ülkemize barış ve huzur getirmesini niyaz ediyorum. Bu aşureyi yapan, emeği geçen maddi ve manevi katkıda bulunan herkesi kutluyorum. Daha nice Muharrem aylarında huzur ve barış içerisinde girmenizi Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum” dedi.

 

AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci’de konuşmasında, “Bir şehidimiz var Malatya’mızda. Allahtan rahmet diliyorum. Yakınlarına sabır diliyorum. İnşallah teröristlerinde faillerini de kısa zamanda yakalayıp, adalete teslim ederiz. İnşallah o bölgeyi de terör zulmünden ve PKK zulmünden sizlerinde desteğiyle kurtarmış olacağız. Umarım ki önümüzdeki günlerde şehit haberlerimizi duymayacağız. Ben toplumuzdaki farklılıkların da bu kazanda pişen aşure gibi, farklı tadın oluşmasını diliyorum. Yiyenlere afiyet olsun. Yapan ve katkı sunanlarında ellerine sağlık” diye konuştu.

 

Yapılan konuşmaların ardından Battalgazi Kaymakamı Vedat Yılmaz, AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci ve Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan vatandaşlara aşure ikram etti.