BAŞBAKAN ERDOĞAN, MALATYA'YA GELDİ

TAKİP ET

Başbakan ve AK Parti'nin Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan, Malatya'da vatandaşlara hitap etti. Belediye Hizmet Binası yanındaki miting alanında gerçekleştirilen mitinge 10 binler yoğun ilgi gösterdi.

Burada vatandaşlara hitap eden Başbakan ve AK Parti’nin Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan, mitinge gösterilen ilgi karşısında Malatya’nın kararını şimdiden verdiğini söyledi. Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nu sert bir dille eleştiren Erdoğan, “İstiklal Marşı’na Çanakkale şehitleri diyor. Eğer, sen İstiklal Marşı’nı bilmiyorsan, ne babanın ne ananın suçu var. Bu suç senin. Profesörmüş. İstiklal Marşından bihaber olan insana cumhurbaşkanlığı makamını teslim etmeyin. CHP ve MHP’liler eliniz nasıl gidip bu adama oy vereceksiniz. CHP ile MHP birleşti, arada fark kalmadı. Kuran-ı Kerim öğretilmesinden ve başörtüsünden rahatsız olan CHP, MHP ile aynı çizgiye geldi. MHP tabanı bundan rahatsız. Dün CHP genel müdürü çıkmış, MHP’ye talimat veriyor. MHP sokağa çıksın diyor. CHP’nin genel müdürü MHP’ye talimatlar veriyor. Biliyorum ki, MHP’nin tabanı partilerine gerekli cevabı verecektir. İstiklal Marşını bilmeyene MHP’li kardeşlerim oy verir mi? Ey monşer sıradan bir şiir değil, o İstiklal Marşı. Şiir deyip geçiştirdiği kıtalar, bu milletin gönlüne yazılmış kitabelerdir. Senin hayatında ciddi yaptığın ne var” diye konuştu.

 

"10 Ağustos bizi daha da güçlü yapacak, Türkiye'nin gücüne güç katacak. 10 Ağustos 81 vilayetimizin, elbette Malatya'nın da gücüne güç katacak" diyen Erdoğan, "12 yılda Malatya'ya ne kadar yatırım yaptık biliyor musunuz? 9 katrilyon yatırım yaptık. Ulaştırma haberleşmede 2 katrilyon, toplu konutta bir katrilyon, eğitimde 700 trilyon, orman ve su işlerinde 930 trilyon, aile ve sosyal politikalarda 615 trilyon, tarım ve hayvancılıkta 450 trilyon, enerjide 345 trilyon yatırım yaptık. Sağlık alanında Türkiye'de ne kadar büyük işler başardığımızı biliyorsunuz. İstediğin hastaneye gidiyor musun? Eskiden ölümüzü rehine alıyorlardı, ölümüzü. Öyle mi? Artık böyle bir şey var mı? Bitti. Artık istediğimiz eczaneden ilacımızı alıyor muyuz? Ey Ekmel, bunlardan haberin var mı senin? Monşerlerin bu işlerden haberi olmaz" dedi. İktidara geldikleri döneme kadar Malatya'da 36 kilometrelik bölünmüş yol yapıldığını belirten Erdoğan, "Biz ne yaptık 12 yılda? 277 kilometre. Biz buyuz" diye konuştu.

 

Mitinge, Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, İçişleri Bakanı Efkan Ala, AK Parti Genel Başkan Başdanışmanı Binali Yıldırım, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Güldal Akşit, Malatya ve çevre illerin AK Partili milletvekilleri, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ve bazı ilçe belediye başkanları  katıldı. Erdoğan, konuşmasının ardından eşi Emine Erdoğan ile vatandaşlara, üzerinde Erdoğan logosu bulunan tişörtlerden dağıttı.