BAŞBAKANA 3 SAAT İÇERİSİNDE KELEPÇE TAKACAKLARDI

TAKİP ET

AK Parti Malatya Milletvekili Mahmut Mücahit Fındıklı, 17 Aralık Operasyonu'nda hedeflenen amacın 3 saat içerisinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın koluna kelepçe takmak olduğunu söyledi.

Fındıklı, 17 Aralık Darbe Girişimi'ni bozan ismin de yine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kaydetti. UFUK TV'de yayınlanan ve UFUK TV Genel Yayın Yönetmeni İsmail Demirci'nin Hazırlayıp Sunduğu "Haber Aktüel" programına konuk olan AK Parti Malatya Milletvekili Mahmut Mücahit Fındıklı, 17 Aralık Operasyonu'nun kamuoyu ile paylaşılmayan yönleri ile ilgili şok açıklamalarda bulundu. Fındıklı, 17 Aralık Operasyonu'nu yapanlardan hesabın sorulacağını belirterek, "Ortada eğer bir suç varsa, suçu delilleri ile ortaya koymak lazım.Bize göre bu bir darbe girişimidir.Ciddi bir darbe girişimidir. Hatta ve hatta  hangi milletvekilini kim alacak, nereye tıkacaklar, hatta sayın başbakanımızla ilgili dönemin başbakanı ifadelerini de içeren fezlekeler bile hazırlanmış. Yani uyduruk fezlekeler ve suçlar bile hazırlanmış. 17 Aralık günü, sabah başlayan o operasyonlarda darbeyi yapanların niyeti, 3 saat içinde (sabah 06.00'da başlayıp, 09.00'a kadar süren o 3 saat içerisinde) başbakanın koluna kelepçe takacaklarını bile hesaplamışlar. Bunu ilk defa burada söylüyorum. Bu hainler, kendi başbakanlarını 3 saat içerisinde derdest edip, kelepçe takmayı bile hesaplamışlar ve aynen birbirleri arasındaki ifadelerde 3 saate kadar bu işi bitiriyoruz diye de bu kadar da inanmışlar. Hedef 3 saati içerisinde bütün operasyonları yapıp, hükümeti düşürüp ve hemen Yassıada Mahkemeleri gibi fezlekeleri de hazırlamışlar, savcılar hazırlamış, her şeyi düzmece hazırlamışlar ve bu işi bitirecekler. Bu işi bitirirken dışarıdaki ağa babalarına da şu sözü vermişler; "Siz merak etmeyin üçüncü havaalanını yaptırmayacağız, zaten hükümeti yıkacağız.Biz kanal İstanbul'u da yaptırmayacağız. Biz köprüyü de yaptırmayacağız. Biz Irak petrollerinin parasının Halk Bankası'ndan toplanmasının da önünü kapatacağız. Onu da size vereceğiz" Ve bütün bunların sözünü vermişler" dedi.

 

Fındıklı, bu oyunun bozulmasını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın fark ederek bozduğunu belirterek, "Oyunu bozan ve oyunu en erken fark eden  sayın başbakanımız. Dikkat ederseniz herkesten bir sessizlik olduğu andan itibaren başbakan hemen göğsünü siper etti. Herkese ve işin üzerine gitti. Israrla ve hızla işin üzerine gitti. Bunu inşallah tarih yazacak. Orada bu operasyonların önünde eğer bir adım daha atsalardı, binlerce insan yok olacaktı. Bunları tarih yazacak. Fazla detaylarına girmiyorum. Şimdi eğer siz gücünüzü milletinizden aldıysanız, yetkinizi milletinizden aldıysanız ve bu yetkiyi namusunuz gibi görüyorsanız, buna el uzatan adamın alnının çatına, karşısına çıkar dimdik durursunuz. Bu oyunu bozanın kefeni boynunda olan başbakanın dik duruşudur" dedi.

 

Yaşanan darbe girişimini tarihin yazacağını belirten Milletvekili Fındıklı, "O günleri bir gün tarih de yazacak. Hiç ummadıkları şey şuydu; onlar başbakanın geri adım atacağını, bunca bombardımanın arasında boğulacağını ve gideceğini düşünüyorlardı. Bunu aslında Gezi'de düşündüler.  Gezi'de de dikkat ederseniz başbakan geldi, alana indiğinden itibaren Türkiye'yi uyardı, ayağa kaldırdı. Emanetinize ben sahibim dedi. Ve millet de arkasında durdu.  Bunu 17 Aralık'ta o günde yaptı. Bunu bu günde yapıyor. Avusturya'ya da karşı yapıyor, Almanya'da yaptığı mitingde de aynısını yapıyor. Dünya bu Türkiye'ye alışacak. Dünya eski Türkiye'yi hayal ediyorsa, dünya eski Türkiye'yi unutması lazım. Talimat alan, talimatı yerine getiren, emri yerine getiren kuzu gibi başını nereye çeksen oraya giden bir Türkiye yok artık. Ama uzlaşmaya açık, anlaşmaya açık, oturup konuşmaya açık, haklarını ve hukuklarını korumaya, müzekkere etmeye, dirayetli bir Türkiye'ye alışması lazım" diye konuştu.