Başkan Bakar, "Şehirde Yazı Duvarları Oluşturulmalı"

TAKİP ET

Başkan Bakar, '50 Liralık bir sprey boyanın tarihi esere verdiği zararın ne kadar büyük olduğunu yazılan yazı ile bir kez daha üzülerek görmüş olduk. Sivas'ta yetkili mercilerden şehrin belli noktalarına şehir yaşayanlarının yazı yazacakları yazı duvarlarının oluşturulması şehir adına güzel olur. " dedi.

Sivas Turizm Derneği Başkanı Gazeteci Hakan Bakar, Sivas’ta geçtiğimiz gün Cumhuriyet Meydanı'nda yer alan 752 yıllık Çifte Minareli Medrese'ye sprey boya ile zarar verilmesine ilişkin “şehrimizde yazı yazılacak duvarların şehrin belli bölgelerinde oluşturulmasına ihtiyacımız var” dedi.

Başkan Bakar, “şehrimizin her bir köşesine sahip çıkmalıyız. 50 Liralık bir sprey boyanın tarihi esere verdiği zararın ne kadar büyük olduğunu yazılan yazı ile bir kez daha üzülerek görmüş olduk. Bizim isteğimiz şehir yaşayanlarına kendi iç dünyalarındaki duygularını kontrollü bir şekilde duvarlara yazmaları yönünde yazı yazılacak serbest duvarlara ihtiyacımız var. Şehrin yetkilileri tarafından, şehrin belli noktalarına şehir yaşayanlarının yazı yazabileceği veya da resim yapabileceği duvarların oluşturulması şehir adına güzel olur. Bu duvarlara ister yazı yazsınlar isterlerse çeşitli resimler yapsınlar. Eğer şehrin belli bölgelerinde bu tarz yazı duvarları oluşturulursa her yaştan vatandaş hem içindeki duyguları oluşturulan yazı duvarlarına yazmış olurlar, hem de şehrin tarihi eserlerini yazı yazacak kişilerden korumuş oluruz. Yapılacak olan yazı duvarları için en ideal yerlerin ise şehir merkezlerde yer alan millet bahçelerinin uygun olacağı düşüncesindeyiz.” ifadelerine yer verdi.