BAŞKAN GÜRKAN, "İLKLERİ GERÇEKLEŞTİRMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

TAKİP ET

Battalgazi Belediyesi ilkleri gerçekleştirmeye devam ediyor. Battalgazi Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve bölgede bir ilk olan Selçuklu mimarisi özelliklerini taşıyan Taksi Durağı ve Cep Park'ın açılışı gerçekleştirildi. Açılışta hizmete sunulan ve çeşitli aktivitelerde kullanılacak olan gezici LED Ekran'ın ise, Türkiye'de ilkler arasında olduğu belirtildi.

Öğretmenevi önünde gerçekleştirilen açılışa, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, AK Parti Battalgazi Merkez İlçe Başkanı Osman Güder, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Mahmut Özer, Battalgazi Belediye Başkan yardımcıları, bazı belediye meclis üyeleri, daire müdürleri, AK Parti Battalgazi ve Yeşilyurt kadın kolları yönetimi, bazı kadın sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve esnaflar ile vatandaşlar katıldı. Burada konuşan AK Parti Battalgazi Merkez İlçe Başkanı Osman Güder, “Biz AK Parti ilçe teşkilatı olarak, Belediyemizle sizlere gece gündüz hizmet etmenin şuuruyla hareket ediyoruz. Bugün Öğretmenevi önünde bir ilkin gerçekleştirmenin mutluluğunu, heyecanını, hep birlikte yaşıyoruz. Taksi durağının arkasındaki park hakikaten çok güzel olmuş. Taksi durağımızın yapılmasından dolayı başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.

 

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’da, Battalgazi Belediyesi olarak ilkleri gerçekleştirmeye devam ettiklerini belirterek, bu kapsamda yapılan açılışla bölgede bir ilki gerçekleştirdiklerini söyledi. Başkan Gürkan, 9 aylık sürede 9 yeni park ve toplamda 32 parkın düzenlemesini yaptıklarını belirterek, “Bu açılış bir milattır. Biz bir park yapmak değil, biz dokuz yeni park yaptık. Bunun biri Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın hibe projesi ile yaptık. 22 parkımızın da tümden yenilenmesi yapıldı. 32 park 9 aylık süreçte yapılmıştır. Malatya’mızda kilometre taşı olan ilk olarak 100 bin ağacın dikilmesi de önümüzdeki Mart ayında başlayacaktır. Bununda müjdesini Malatyalı hemşerilerimize vermek istiyorum. Şehrin ve kentin belleğini canlandıracağız.  Cep parkında, bizim Battalgazi Belediyesi ablemimizi, Selçuklu amblemimizi, yani Davut yıldızının figürlerini burada görürsünüz. Yani tarihimizdeki esintileri görürsünüz. Buradaki taksi durağımızda ilktir. Cep parkları ve taksi durakları bölgenin ilkidir. Yayını yapan LED ekran kamyonu, iki yüzü 8 metre kare olan seyyar LED kamyon da Türkiye’de bir ilktir” diye konuştu.

 

Günümüzde belleğini koruyan şehirlerin ön plana çıktığını belirten Başkan Gürkan, “Malatya, geçmiş dönemlerde hep ilkleri yapan yer olarak karşımıza çıkıyor. Yerleşke bürokrasi, ilk devlet hayatının ve hümanizmin ilk kurucusu olan Mevlana'nın yetiştiği, Sadreddin Konevi, İbni Arabi hazretlerinin yetiştiği mekanların şehrül eminleriyiz. Biz kökü mazide olan atiyiz. Geleceği yaşatmamız için dünün zihinlerden yok etmememiz lazım. Hafızamızı, zihnimiz ve kentin kültürünü gelecek kuşaklara köprü olabilecek hizmetlerle devam ettirmek ve idame ettirmek düşüncesindeyiz. Biz kentin belleğinin korumasını, kentin hafızasını koruması ve kentin kültürel mirasının korunmasını, her şeyden evvel daha önemli olduğunu düşünüyoruz. Yollar yaparsınız, binalar yaparsınız, kentsel dönüşümleri ve çok büyük parklar ve yerleşim birimleri yaparsınız ama, insanların zihnini ve kentin hafızasını tazeleyecek işler yapmazsanız, şehri mülteci şehir haline getirisiniz. Günümüz dünyasında belleğini koruyan şehirler vardır. Battalgazi ve Malatya'da belleğini koruyan şehirlerarasındadır. Bundan sonrada Battalgazi’yi mazisine layık istikbale hazırlanma noktasında hep birlikte ele ele, daha güzel Malatya'mızın ve Battalgazi’mizin yarınlara ulaşması noktasında gerekli gayretleri göstereceğiz” ifadelerini kullandı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık ise, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın yaptığı hizmetlerle fark yaratmaya devam ettiğini belirterek, “Bugün Battalgazi Belediye Başkanım bir kere daha fark yaratıyor. Malatya'da farklı hizmetlere imza atıyor. Çok hoşuma giden Şemsiyeli sokak yapmış. Açılışına katılamadım ama içinden geçerken, ne kadarda güzel olmuş, farklılık yaratmış, fark yaratmış dedim. Battalgazi Belediye Başkanımız 30 bin nüfustan, 300 bin nüfusa hizmet etmeye kalkınca farkındalığını da göstermiş oldu. Bundan dolayı başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Taksici esnafım için çok önemli olan küçük ama,  çok güzel mekan yapmış ve şu anda Battalgazi sınırları içerisinde 82 tane taksi durağı var. Başkanımız, 82 taksi durağının da cep park usulü ile arkasından geleceğinin işaretini vermiştir. Parkımızın ve durağımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum. Yeşil Kuşak projesi için bizlere teşekkür etti başkanımız. Ama ben kendisine teşekkür ediyorum. Takip eden milletvekili arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Ama en büyük teşekkürü Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’na ediyorum. Çünkü özellikle Yeşil Kuşak Projesi içinde olan en önemlisi de stadyumun TOKİ'ye verilmiş olmasına rağmen, DSİ ve Milli Eğitim ile ilgili talimatları başbakanımız Malatya’ya geldiğinde bizzat vermişti. O talimatla birlikte Malatya’mız çok güzel bir Yeşil Kuşak Projesi’ne sahip olacaktır” diye konuştu.

 

Taksici esnafları da, “Battalgazi Belediye Başkanımıza ve ekip arkadaşlarına taksici arkadaşlarım adına çok teşekkür ediyorum. Böyle bir taksi durağımız olmasına çok bekledik” ifadelerine yer verdiler.

 

Yapılan konuşmaların ardından Selçuklu mimarisi özelliklerini taşıyan Taksi Durağı ve Cep Park’ın açılışı gerçekleştirilerek, gezildi.