"BATTALGAZİ TARİHİ VE KÜLTÜREL DOKUSU İLE ÖNEMLİ BİR MERKEZ"

TAKİP ET

THOF Başkanı Ozanoğlu, Battalgazi Belediye Başkan Vekili Kırçuval'ı Ziyaret Etti

Malatya’ya gelen Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Başkanı Hayri Gürhan Ozanoğlu, Battalgazi Belediye Başkan Vekili Zafer Kırçuval’ı ziyaret etti. Ziyarette, Türk halk oyunlarının kültürümüzdeki yeri konuşuldu.

 

Malatya’da bir toplantıya katılmak üzere gelen Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Başkanı Hayri Gürhan Ozanoğlu, Battalgazi Belediye Başkan Vekili Zafer Kırçuval’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette konuşan Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Başkanı Hayri Gürhan Ozanoğlu, Malatya’ya bir toplantıya katılmak üzere geldiğini belirterek, Malatya programı kapsamında Battalgazi Belediye Başkan Vekili Zafer Kırçuval’ı ziyaret ettiğini söyledi. Ozanoğlu, Battalgazi ilçesinin tarihi dokusu itibari ile önemli bir merkez olduğunu kaydetti.

 

Battalgazi Belediye Başkan Vekili Zafer Kırçuval ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu’nun Türk kültüründe önemli bir yere sahip olan halk oyunları alanında önemli faaliyetlere imza attığını kaydetti.

 

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Başkanı Hayri Gürhan Ozanoğlu, daha sonra Eski Malatya’da bulunan tarihi Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı’nı gezdi. Burada verilen kurslar hakkında bilgiler alan Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Başkanı Ozanoğlu, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın tarihe ve kültüre büyük önem verdiğini belirterek, Kervansaray’da tarih ve kültürün bir bütünlük arz ettiğini söyledi.