ÇEKÜL Vakfı'ndanMalatya'ya Özel Hediyelik

TAKİP ET

'Doğa ve Kültürle Varız' sloganıyladoğal ve kültürel mirası geleceğe taşımak için çalışan ÇEKÜL Vakfı'nınMiras Koleksiyonu'nda yer alan Malatya Ulu Camidetaylı özel tasarım hediyelik ile, yeni yılda hem sevdiklerinizi hem de doğayı mutlu edebilirsiniz.

ÇEKÜL Vakfı, kuruluşunun 25. yılına özel hazırladığı "Miras" koleksiyonu ile; Anadolu'nun zengin kültürel dokusunu birbirinden şık ürünlere dönüştürerek beğeniye sunuyor. Malatya Ulu Cami’nin kubbesinden detay sunan hediyelik kitap ayracı, kültürel mirasımızın detay görsellerini taşıyan Miras Koleksiyonu parçalarından biri.

 

Doğa dostlarının, yeni yılda sevdiklerine gönül rahatlığıyla armağan edebilecekleri ÇEKÜL Miras Koleksiyonu, 5 ile 25 TL arasında değişen fiyatları ile yeni yıl için eşsiz hediye seçenekleri sunuyor.

 

Hem sevdiklerinizi mutlu edeceğiniz, hem de doğanın sürdürülebilirliğine destek olacağınız ÇEKÜL hediyeliklerine, www.cekuldukkan.org sitesine giriş yaparak ve 0212 249 64 64 numaralı telefonu arayarak ulaşabilirsiniz.Vakıf, elde ettiği geliri yine doğal ve kültürel mirasın yaşatılması için yürüttüğü ağaçlandırma, eğitim ve koruma çalışmalarına aktarıyor.   

 

 

ÇEKÜL VAKFI HAKKINDA

Türkiye'nin doğal, tarihsel ve kültürel varlıklarını korumak amacıyla 1990 yılında, vakıf statüsünde kuruldu. Doğa-kültür-insan arasındaki yaşamsal uyumun savunucusu olan ÇEKÜL Vakfı, “Doğa ve Kültürle Varız” sloganıyla yaşama geçirdiği proje ve programlarla, en küçük yerleşimden ülke bütüne açılan bir yaklaşımla çalışmalarını sürdürüyor.

Kültürel ve doğal dokunun korunarak geleceğe aktarılması amacıyla yürütülen çalışmalar, sokak, mahalle, çarşı ölçeğinden kent-havza-bölge-ülke ölçeğine doğru genişledi. Ülkenin dört bir köşesindeki küçüklü büyüklü kentte, koruma hareketini koruma seferberliğine dönüştürerek; tarihi dokunun çağdaş kentle ilişkilendirilmesine, kentlere doğa ve kültür öncelikli bir gelecek vizyonu kazandırılmasına öncülük etti. Toprağı, yeşili korumak ve çoğaltmak için 1992 yılında İstanbul’da başladığı ağaçlandırma çalışmalarını Anadolu’nun her karışına yaydı. ÇEKÜL Vakfı köylerdeki kırsal mirastan, anıtsal yapılara, yaşam kültürüne kadar yok olup gitmek üzere olan kültürel mirasın korunmasını ve bu bilincin yayılmasını sağladı.