EREN, "MUHTAR MAAŞI PRİME YETMİYOR"

TAKİP ET

Türkiye Muhtarlar Derneği Malatya Şube Başkanı Mustafa Eren ve yönetim kurulu üyeleri, Muhtar maaşlarının sosyal güvenlik primine gittiğini belirterek 'Muhtar maaşları düzenlendi ama bu yeterli değil' dedi.

Çalışan Gazeteciler günü dolayısıyla Malatya Gazeteciler Cemiyetini ziyaret eden Türkiye Muhtarlar Derneği Malatya Şube Başkanı Mustafa Eren, Başkan Yardımcısı Hüseyin Başıbüyük, Genel Sekreter Ramazan Korkmaz ve yönetim kurulu üyesi muhtarlar, Cemiyet Başkanı Haydar Karaduman tarafından karşılandı. Ziyaret esnasında konuşan Gazeteciler cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman, muhtarların gazeteciler açısından önemli haber kaynakları olduğunu söyleyerek, “muhtarların toplumda ayrı bir önemi vardır. Özelikle medya ile ilişkileri çok önemlidir. Muhtarlar biz gazetecilerin ilk haber aldığı yerdir. Muhtarların sorun ve dertlerini anlattığı ilk kişilerde gazetecilerdir. Her ikisi de fedakarca, kar amacı olmadan çalışırlar. Sizleri Cemiyetimizde görmek bizleri son derece onurlandırmıştır” dedi.

 

Türkiye Muhtarlar Derneği Malatya Şube Başkanı Mustafa Eren, Çalışan gazeteciler gününü dolayısıyla Cemiyete ziyarete geldiklerini ifade ederek “biz muhtarlar olarak halkın içinde olan kişiler olarak sizleri kutluyoruz. Basın emekçilerinin emeklerinden dolayı gazeteciler gününüzü kutluyor çalışmalarınızda başarılar diliyoruz” diye konuştu.

 

Fransa da Charlie Hebdo Dergisine yapılan saldırı bahanesiyle İslam aleminin kutsallarına saldırıldığını ifade den Mustafa Eren, “Fransa da Charlie Hebdo Dergisine yapılan terör saldırısı bahanesiyle kutsallarımıza ve rahmet peygamberimiz Hz. Muhammed’e yönelik saygısızlığa, Batı ülkelerinde gelişen İslam düşmanlığına ve batının iki yüzlülüğünü esefle kınıyoruz. Aynı zamanda Ülkemizde yayın yapan bazı İnternet siteleri ve Bazı Gazetelerin Charlie Hebdo dergisinin yayımladığı karikatürleri yayımlamasını kınıyor. Bizlerde Halkın bire bir seçtiği Muhtarlar olarak Halkımızın İnanç özgürlüğünü herkesin huzur ve Güven içinde yaşamasını huzurumuzu bozmaya çalışanlara asla izin vermeyeceğimizi Kamuoyuna önemle bildiririz” dedi.

 

Hükümetin muhtar maaşlarını düzenlediğini ancak yeterli olmadığını kaydeden Mustafa Eren, Malatya’da 714 muhtarın bulunduğunu açıklayarak “evet maaşlarımızda bir düzenleme yapıldı. 870 lira muhtar maaşı var. Ancak bu yeterli değil. Muhtar olan ve emekliliği olmayan bir muhtarımız her ay 450 lira sosyal güvenlik primi ödüyor. Emekli muhtarlar bu maaşla idare ediyor ama emekli olmayanlar gerçekten sıkıntı içerisindeler. Muhtarların sosyal güvenlik kapsamına alınarak primlerinin devlet tarafından ödenmesi gerektiğini savunuyoruz. Bu nedenle maaşlarımızda iyileştirmeler bekliyoruz” dediler.

 

Malatya’nın Çevre yolu altında bulunan mahalle muhtarları da bölgenin 50 yıldır gelişmediğini, bu bölgeyi ayağa kaldıracak projelerin hayata geçirilmesi gerektiğini ifade eden muhtarlar ise “Hükümetimiz ve Belediyelerimiz Çevre yolunun altına artık el atmalıdır. Bu bölgeler niye gelişmez, buralarda geri kalmışlık kader midir? Çevre yolu altı seçim öncesinde gündeme gelir sonra unutulur gider. Çevre yolu altına el atacak yöneticileri iş yaparken görmek istiyoruz” diye ifade ettiler.