"ESKİ BELEDİYELERİMİZİN İŞÇİ BORÇLARINI ÖDEYECEĞİZ"

TAKİP ET

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ile Hizmet-İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Bünyamin Geleri arasında bir protokol imzalandı.

 Protokole göre Eski Dilek ve Gündüzbey Belediyeleri'nden işçilerin geçmiş dönemden kalan maaş, sosyal hak ve diğer alacakları belirli bir takvim dahilinde Yeşilyurt Belediyesi'nce ödenecek. Protokol imza töreninde konuşan Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, "Yeşilyurt Belediyesi,  memur, işçi ve hizmet alımıyla katılan bütün arkadaşlarımızın birlikte ortaya koyduğu bir ekiptir, takımdır. Biz bu kardeşlerimizle birlikte inşallah önümüzdeki dönem Yeşilyurt'u yöneteceğiz, Yeşilyurt'a hizmet edeceğiz. Devlette süreklilik esastır. Bu çerçevede, seçim öncesinde de konuştuğumuz gibi, kimin Yeşilyurt Belediyesi'nden alacağı varsa bunlar incelenir, muhasebe kayıtlarına bakarız, hepsi ivedilikle ödenir. Ama bunlar içerisinde bizim için en önemli olan nokta, burada çalışan, hizmet üreten kardeşlerimizin alacaklarıdır. Yaptığımız çalışmalar sonucunda, bizim Dilek ve Gündüzbey Belediyelerinden katılan kardeşlerimizin alacakları olduğunu gördük. Eski Dilek Belediyesi'nden kardeşlerimizin toplam 228 bin lira maaş alacakları içeride duruyor. Yine ikramiye ve sosyal haklar açısından da 910 bin lira alacakları var. Bu sadece geçen dönem değil, 2006'dan beri gelen bir alacaktır. Yine Eski Gündüzbey Belediyemizden kardeşlerimizin de 86 bin lira alacakları birikmiş. Yani toplam 1 milyon 225 bin lira alacak ortaya çıkıyor. Arkadaşlarımızın sendika temsilcisi kardeşlerimizle yaptıkları değerlendirmeler sonucunda, bu ödemenin Yeşilyurt Belediyesi'nin bütçesini sarsmadan, bütçeye uygun biçimde yapılması gereği ortaya çıkmıştır. Arkadaşlarımız şu değerlendirmeyi yapmıştır: Maaş borçlarını ivedilikle ödememiz lazım. Çünkü ikramiye ve sosyal hakları belki bir sürece yayarak ödeyebiliriz ama maaşları bekletmememiz lazım. Maaş borcumuz olan 228 bin 560 lira Eski Dilek Belediyesi'nde çalışan kardeşlerimizin, 86 bin 97 lira da Eski Gündüzbey Belediyesi'nden kardeşlerimizindir. Toplam 314 bin 637 lira maaş borcumuz vardır. Bunu dört eşit taksitle ödeyeceğiz” dedi.

 

Hizmet-İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Bünyamin Geleri ise, "Yetkili Hizmet-İş Sendikası olarak Yeşilyurt Belediyesi'nden aldığımız müjdeli haberden dolayı, işçi ve memur arkadaşlarımızla Sayın Başkanımızı ziyaret etmek istedik. Takdir edersiniz ki 6360 Sayılı Büyükşehir Yasası'ndan sonra kapanan Belde Belediyelerinde üyemiz olan işçi arkadaşlarımızın, maaş, sosyal hak ve diğer ikramiyeleriyle ilgili maddi olarak bir alacakları söz konusuydu. Biz bu taleplerimizi ilettik. Sağ olsun, Belediye Başkanımız Hacı Uğur Bey, göreve başladığı günden itibaren bu taleplerimizi ciddi şekilde incelemeye başladı. Gereken yerlere talimat vererek, bu konunun çok acilen çözülmesi noktasında bize yardımcı oldu. Bunun sonucunu da inşallah bir protokolle bugün almış olacağız. Biz HAK-İŞ olarak Türkiye'de büyük bir sendikayız. Böyle şeylerin örneklerini çok az yaşamışızdır. Malatya'da ilk kez böyle bir örnek yaşıyoruz” diye konuştu.

 

Yapılan konuşmaların ardından sendika temsilcileri ve işçilerin alkışları eşliğinde Ödeme Protokolü imzalandı.