GÜRKAN, "ARSLANTEPE'Yİ DÜNYAYA EN İYİ ŞEKİLDE TANITACAĞIZ"

TAKİP ET

6. Uluslararası Kervansaray Buluşması 'Melita'dan Battalgazi'ye Tarih-Arkeoloji-Kültür-Sanat Günleri' etkinliği kapsamında '52. Yılında Arslantepe Höyüğü Fotoğraflarla Kazı Sergisi' açılışı yapıldı. Sergide, 52 yıl boyunca yapılan kazı çalışmaları esnasında çıkan eserlerin fotoğrafları sergilendi.

Açılışa, Tunceli Valisi Osman Kaymak, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, bazı kamu ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin yanı sıra Battalgazi Belediye Başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, birim müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Burada konuşan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, sergiye katılımın yüksek olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Kültürümüze sahip çıkmanın bilinci içerisindeyiz. Bu güzel fotoğraf sergisi için Prof. Dr. Marcella Frangipane hanımefendiye çok teşekkür ediyorum" diyerek, Arslante’ye dünyaya en iyi şekilde tanıtacaklarını söyledi.

 

Tunceli Valisi Osman Kaymak ise, “52. Yılında Arslantepe Höyüğü Fotoğraflarla Kazı Sergisi” açılışında yaptığı konuşmada, açılan serginin önemine değinerek, Arslantepe’nin dünya tarihi için önemli olduğunu ve buranın en iyi şekilde tanıtılması için bu tür gergilerin önemli olduğunu söyledi.