Hemşehrileri, Karakaya için kutsal topraklarda dua etti

TAKİP ET

BULUT MESCİDİ ÖNÜNDE YAĞMUR DUASI YAPTILAR

Manisa’nın Salihli ilçesinden kutsal topraklara giden umreciler, hemşehrileri Usta Gazeteci Hasan Karakaya için Mescid-i Nebevi’de dua etti, ebedi istirahatgahının Peygamberimize komşu olmasını istedi.

 

Umreciler, daha sonra; Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa’nın yağmur yağması için dua ettiği Osmanlı yadigarı Bulut Mescidi önünde çiftçilerin tek beklentisinin gerçekleşmesi, yağmun yağması için ellerini semaya açtı

 

MANİSA- Geçen hafta, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Suudi Arabistan ziyareti sırasında Medine’de kaldığı otelde kalp krizi geçirerek 58 yaşında hayatını kaybeden Yeni Akit Gazetesi Genel Yayın Koordinatörü Hasan Karakaya’yı hemşehrileri unutmadı. Salihli’li olan Usta Gazeteci Karakaya için hemşehrileri, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa’nın kabrinin bulunduğu Medine’deki Mescid-i Nebevi’de dua etti. Salihli’den kutsal topraklara giden yaklaşık 150 umreci, Minder Turizm Din Görevlisi Harun Yüksel’in yaptığı duaya ‘amin’ diyerek eşlik etti. Karakaya için yapılan dua ve anma merasimine umre için kafilede yer alan Salihli Kaymakamı Ertan Peynircioğlu ile Minder Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Yahya Acar’da katıldı. Şirket Din Görevlisi Harun Yüksel, “Ya Rabbi, dünyada bizi Kur’an’a yoldaş eyle. Kabirde yardımcı eyle. Sırat köprüsünde ışık eyle. Ahirette bizleri Kur’anın şefaatinden istifa eden kullarından eyle. Salihli ilçesinni yetiştirdiği hemşehrimiz Gazeteci Hasan Karakaya, Peygamber aşkıyla buralardaydı. Dualarımızı Hasan Karakaya kardeşimizin ruhuna da hediye ediyoruz, kabul eyle. Ya Rabbi, ahirette suallerimizi kolay eyle. Kabrimizi cennet bahçelerinden bir bahçe eyle. Ya Rabbi, Mahşer gününde, bütün kullarını bir araya topladığında, bizi günahlarımız, kabahatlarımız sebebiyle mahcup etme.” şeklinde dua etti.

         BULUT MESCİDİ ÖNÜNDE YAĞMUR DUASI YAPTILAR

         Salihlili umreciler, Gazeteci Karakaya için yaptıkları duadan sonra Mescid-i Nebevi’ye 350 metre mesafadeki Bulut Mescidi olarak bilinen Gamame Mescidi’nde yağmur duasına çıktı. Özellikle Ege Bölgesi’nde çiftçilerin havaların kurak gitmesinden dolayı sıkıntılı günler yaşadığını söyleyen Minder Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Yahya Acar, Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa’nın da bu mescidin bulunduğu alanda yağmur duası yaptığını söyledi. Sultan II. Abdülhamid döneminde küçüklü büyüklü beyaz kubbeleri ile bulutları andıran Mescid-i Gamame’nin inşa edildiğini belirten Yahya Acar, 1990 yılında Suudi Arabistan yönetimi tarafından onarımdan geçirildiğini ancak Osmanlı mimari tarzının korunduğunu hatırlattı. Umrecileriyle birlikte Bulut Mescidi önünde özellikle yağmur duası yaptıklarını ifade eden Acar, “Peygamberimiz, bayram namazlarını, yağmur namazları ve dualarını o dönem bina olmayan boş arazide yapardı. Peygamberimiz yağmur duası yaptığında bir bulutgelir ve hemen yağmur yağardı. Bundan dolayı buraya bulut manasına ğamame denilmiş. Biz de Hasan ağabeyimiz için Mescid-i Nebevi’deki duamızdan sonra çiftçilerimizin tek beklentisi yağmur yağması için Bulut Mescidi’nin önünde dua ettik.” diye konuştu.