İMAM CAFER'İ ANMA ETKİNLİKLERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

TAKİP ET

Arguvan İlçesi Ermişli Mahallesi'nde geleneksel hale getirilen İmam Cafer'i anma etkinlikleri gerçekleştirildi. Etkinlikte konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, 'Eğer ülkemiz Irak, Suriye, Mısır değilse, Türkiye'de yaşayan herkesin Laik Türkiye Cumhuriyeti'ne ve Atatürk'e borcu var' dedi.

Her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen İmam Cafer-i Sadık’ı anma etkinliği Arguvan İlçesi Ermişli Mahallesi’nde gerçekleştirildi. Etkinliğe, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Erzincan Milletvekili Muharrem Işık,İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı,Hekimhan Belediye Başkanı Ali Seydi Millioğulları, Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş ile çok sayıda davetli katıldı. Açılış konuşmasını yapan Ermişli   Eğitim Tanıtım Dayanışma ve Kültür  Derneği Başkanı Hüseyin Gültekin, dernek faaliyetleri hakkında  bilgiler verdi.

 

CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı ise,  Türkiye’nin  zor bir süreçten  geçtiğini  ve bu  süreçte  herkese  önemli  görevler düştüğünü  belirterek,  “ Kendi halkına zulmeden   bu  iktidarı uzaklaştırıp güzel  bir ülke kurmak için 10 Ağustos’ta sandığa gitmeliyiz” dedi.

CHP  Kocaeli  Milletvekili Haydar  Akar’da,  hem Sivas hem Başbağlar katliamlarının anma  etkinliklerini  katıldıklarını  belirterek, “Bizim için Sivas neyse  Başbağlar aynıdır.Çünkü  biz  insanı  seviyoruz. İnsanların katledilmesine karşı çıkıyoruz.” dedi.

 

 CHP Erzincan Milletvekili Muharrem Işık da, Cumhurbaşkanlığı seçiminin önemine değinerek, Türkiye’nin geleceğini belirleyecek seçimlerde herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesini istedi.

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili  Veli Ağbaba,  etkinliğin gerçekleştirilmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, “Bu  topraklarda yaşayan herkes barışı  dostluğu ve hoşgörüyü savunuyorlar. Yüzyıllarca yıl önce Anadolu’ya  kardeşliğin, barışın, özgürlüğün ve sevginin tohumunu  ekenleri bu vesileyle bir kez daha anıyoruz. Ben biliyorum ki  burada yaşayan insanlar  barışı savunuyorlar .Çünkü onlar bir  elinde ceylanı  bir  elinde aslanı barış içerisinde  yaşatan Hacı Bektaş’ın  torunları. Burada yaşayan insanlar  her türlü baskıya  rağmen kendi  inançlarını kendi  düşüncelerini yaşatmak için uğraş veriyorlar. Çünkü  onlar  ‘dönen  dönsün ben dönmezem yolumdan’  diyen Pir Sultan’ın torunları. Burada bulanan insanlar  her zaman dayanışmayı  paylaşmayı  eşitliği  savundular. Çünkü  onlar ‘yarin yanağından gayri  her yerde   her şeyi hep beraber’ diyen  Şeyh Bedrettin’in  torunları. Onların  düşünceleri  yüz yıllardı yaşıyor. Ancak hükümet  edenler  bu   tohumları  yok etmek  için  uğraş veriyorlar. Ortadoğu  coğrafyasına  bir  bakın  Türkiye’nin farkını anlayın” diyerek konuşmasını sürdüren Ağbaba “Eğer  ülkemiz  Irak, Suriye, Mısır  değilse ; AKP’li , MHP’li, HDP’li CHP’li  fark etmez,  Türkiye’de  yaşayan  herkesin  Mustafa  Kemal Atatürk’e bir  borcu var. Türkiye’de her türlü kışkırtmaya rağmen kardeş kanı akmıyorsa Laik  Türkiye Cumhuriyeti’ne ve Atatürk’e borcumuz var. Bu  borcu  ödemenin  bir tek  yolu var; Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının kurduğu  Cumhuriyete  sahip çıkmak ve  onların öğretilerini savunmak.  Sadece Mustafa  Kemal’e değil gecenin  kör  karanlığında katledilen Ali  İsmail Korkmaz’a  da borcumuz var. Başbakan’ın   terörist  dediği ancak  eline ekmekten  başka  bir şey  almayan  14 yaşındaki Berkin Elvan’a da  borcumuz var.Ben hiç kuşku  duymuyorum. Ülkemiz  aydınlığa çıkacak.10 Ağustos bu aydınlığın kapısını aralayacak” dedi.