"Mücbir Sebep Hali En Az 5 Yıl Uzatılmalı"

TAKİP ET

Yeniden Refah Partisi Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Şehir Plancısı Murat Aslan, esnaf ve iş verenler için mücbir sebep hali en az 5 yıl uzatılmalı, yerinde dönüşüm projelerinde ise KDV oranı, vergi ve harç giderleri alınmamalıdır' dedi.

Yeniden Refah Partisi Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Şehir Plancısı Murat Aslan, seçim çalışmaları kapsamında esnaf ziyaretlerinde bulundu. Aslan, depremi yaşayan Malatya esnafının içinde bulunduğu duruma dikkat çekerek, mücbir sebep halinin en az 5 yıl uzatılması gerektiğini söyledi.

“Mücbir Sebep Hali En Az 5 Yıl Uzatılmalı”

Malatya’nın ayağa kalkması için esnafın önemli rol oynadığını belirten Yeniden Refah Partisi Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Şehir Plancısı Murat Aslan, “Gerçekten esnafımız ve işverenlerimiz çok büyük bir sıkıntıda. Birçoğunun iş yerleri yıkılmış, konteynırlarda çok zor şartlarda çalışmak zorundalar. Esnafımız 20 metrekare alana sıkışmış,  doğru dürüst ürünlerini,  mallarını sergileyemez halde. Çoğu yerlerde doğru dürüst su yok, elektrik yok,  en önemlisi lavabo yok, namaz kılacakları camii veya mescit yok.  Bu durumun acilen düzeltilmesi lazım. Görünen o ki esnafımız ve vatandaşlarımız 20 metrekarelik konteynırlarda uzun süre yaşamak ve ticaret yapmak zorunda. En azından deprem bölgesindeki esnaflarımızın elini rahatlatmak için   esnaflarımızın tüm  borçları  uzun  vadeli  ertelenmeli,  faizleri  silinmeli  ve  esnafımıza  can suyu  olması adına  faizsiz  kredi  verilmelidir” diye konuştu.

“Yerinde Dönüşüm Projelerinde KDV Oranı, Vergi Ve Harç Giderleri Alınmamalı”

Yerinde dönüşüm hibe ve kredi desteklerinin artırılmasının şart olduğunu söyleyen Yeniden Refah Partisi Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Şehir Plancısı Murat Aslan, Malatya'nın yerinde dönüşüm projelerine ile daha kısa vadede ve daha  az  maliyetle  toparlanabileceğini  belirterek, yerinde dönüşümde  alt yapı ve  üst yapının hazır  olduğunu, bu  nedenle  bir  çok  imalat  ve  yapım  kaleminde  maliyetin  olmayacağını kaydetti.

“Deprem bölgesinde  yapılacak binaların KDV oranından  muaf tutulması ve  yararlanması için bölge acilen 6306 sayılı Kanun kapsamında riskli alan ilan edilmeli” diyen Yeniden Refah Partisi Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Şehir Plancısı Murat Aslan, “Yerinde dönüşüm kapsamında yapılacak yeni inşaatlar ve orta hasarlı binaların güçlendirilmesi projeleri KDV’den muaf  tutulmalı” ifadelerini kullanarak,  yapılacak inşaatların her türlü vergi  ve harç  giderlerinin  alınmaması  gerektiğini söyledi.