Organize Hırsızlık Olayında Polis Şüphelileri Suçüstü Yakaladı

TAKİP ET

Malatya'da 7 ayrı GES ( Güneş Enerji Sistemleri) kablolarının çalınması olayı ile organize şekilde çalışan hırsızlık şüphelileri, 'Planlı DEMİR 44 Operasyonu' kapsamında polis tarafından suçüstü yakalandı. 8 şüpheli, çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanarak ceza evine konuldu.

Konu ile ilgili olarak Malatya Valiliği’nden yapılan açıklamada, “21.11.2022 ve 29.12.2022 tarihleri arasında İlimizde 7 ayrı GES ( Güneş Enerji Sistemleri) kablolarının çalınması olayı ile ilgili ‘‘mobil hırsızlık şebekesinin’’ il dışından gelerek ilimizde hırsızlıkları gerçekleştirdikleri tespit edilmiş, bu şebekenin deşifre edilerek yakalanabilmesi amacıyla Valiliğimiz koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğünce projeli çalışma başlatılmış, yapılan çalışmalarda;

Olayları gerçekleştiren şüphelilerin organize bir biçimde çalıştıkları, hırsızlık şebekesinin lideri konumundaki şüphelinin talimatları ile hareket ettikleri, çalmış oldukları kabloları il dışında sattıkları tespit edilmiştir. Şüpheliler ilimize geldikleri günlerde yakalanmamak için oto hırsızlık olayı gerçekleştirerek çalınan malzemeleri bu araçlarla taşıyarak meskun mahal dışında kendi araçlarına yükleyerek ilimizden ayrıldıkları anlaşılmıştır.

Malatya adli makamlarından alınan mahkeme kararları ile yapılan teknik, fiziki ve saha çalışmaları neticesinde 2023’ün yılbaşı gecesi düzenlenen 13 ekip ve 80 personelin katıldığı planlı operasyonla 8 şüpheli çaldıkları kablolarla beraber suçüstü yakalanmıştır. Şüphelilerin ilimizde maddi değeri 6 milyon TL olan 4 ayrı oto hırsızlığı ve 7 Güneş Enerji Santralinden kablo hırsızlığı olmak üzere toplam 11 olayı gerçekleştirdikleri tespit edilmiş, yakalanan 8 şüpheli sevk edildikleri Adli Makamlarca tutuklanarak Cezaevine teslim edilmiş, çalınan malzemeler adli emanete alınmıştır” ifadelerine yer verildi.