POLAT, "ÇÖPLERİ ATMADAN AYRIŞTIRACAĞIZ"

TAKİP ET

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, AK Parti Yeşilyurt Merkez İlçe Başkanı Bayram Taşkın ve beraberindeki heyetle, teravih namazı sonrası İstasyon Mahallesi'nde vatandaşlarla bir araya gelerek, sorunları dinledi.

Burada konuşan Başkan Polat, "Tayyip Erdoğan ve onun ekibi, 2002'den beri ülkeyi yeni bir lige taşıdı, bambaşka bir ülke yaptı. Bizde Yeşilyurt'u en güzel şekilde ülkemizdeki gelişmeler paralelinde hem geliştirecek, hemde ilkler arasına sokmak çalışacağız. Bunu birlikte başaracağız. Yeni Yeşilyurt için bir çok proje hazırladık. Uygulama yapmak için ilk olarak fiziki ve personel eksiğimizi giderdik. Şimdi sırada uygulamayı bekleyen projeleri hayata geçirme vakti. Ilk olarak temizlik konusunda yapılacak çalışmalarımız var. Çöp konteynırlarını yer altına alacağız. Çöplerimizi evden atmadan önce özelliklerine göre ayrıştırmaya tabii tutacağız. Ayrıştırılan çöplerin aynı şekilde toplanması için sistem kuracağız. Ayrıştırma tesisi kuracağız. Ekonomiye katkısı olacak çöplerimiz geri denüşüm için gönderilecek, diğerleri imha için gönderilecek. Projelerimiz tamamlandı, en kısa sürede ihalesini yaparak faaliyetlerimize başlayacağız. Çocuklarımıza daha temiz bir Yeşilyurt bırakmalıyız. Biz daha çöpü atmadan kağıdı ayrı yere koyacağız, pilimizi ayrı yere atacağız, yeni plastikleri ayrı yere atacağız. Dönüştürme imkanı olan yerleri o kutulara atacağız. Çöp olanları çöp kutularına atacağız. Çöp ve Möp kutuları yapacağız. Çöp kutuları olurken, birde Möp kutuları koyacağız" dedi

 

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, İstasyon Camisi'nin kendisinde özel bir yerinin olduğunu belirterek,  "Ben İstasyon Camisi'ni iyi bilirim. İstasyon Camisi'nin benim hayatımda özel yeri olan camilerden birisidir. Ben ilkokul 4'te bu İstasyonda boyacılık yapardım, sakız sattım, simit sattım, buraya gelir namaz kılardım. Bu bölgeyi çok iyi bilirim. Şeker İlkokulu'nda okudum. Öğretmenimiz Demiryolu Lojmanları'nda kalırdı. Bizde Yeşiltepe'den Şeker'e giderdik. Boş zamanlarımızdan Boztepe'nin birçok çocuğu İstasyon'da boyacılık yapardık, sakızda satardık, simit satardık, çekirdek satardık. İstasyonun Boztepe için ayrı bir anlamı vardı. Buraları çok iyi bilirim, muhtarımızın bize ilettiği taleplere ile ilgili yapacaklarımızı ve yapamayacaklarımızı ortaya koyduk, belediyemizin ilgi alanı olmayan konularda çözüm için gerekli çalışmayı ilgili kurumlar ile iletişim sağlayarak  hep birlikte çözeceğiz" diye konuştu.