POLAT, "SENDİKACILIK, ÖNEM VERDİĞİMİZ BİR ALANDIR"

TAKİP ET

BEM-BİR-SEN Genel Başkanı Mürsel Turbay, Malatya Şube Başkanı Hanifi Acar ve Memur-Sen Malatya Şube Başkanı Kerem Yıldırım ile birlikte Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat'ı ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Başkan Polat, "Sendikacılık, çalışan hakları açısından çok önem verdiğimiz bir alandır. Peygamber Efendimiz bize şu ahlâkı tavsiye ediyor: Çalışanınızın alın teri kurumadan onun hakkını verin! Bu aslında bizim medeniyet geleneğimizdir. O günün şartlarında alın teri kurumadan vermek belki hemen vermek ama bugün bu sistematik bir hâle dönüştürülmüştür. Sendikalarımız da bizim bu geleneğimizin savunucuları arasındadır. Bu yüzden yaptığınız işi gerçekten kutsal olarak kabul ediyorum. İnsan Kıymetleri aslında en zor bulunacak kıymetlerdir.  Allah'a çok şükür bu bölgede bizim bu anlamda çok ciddi bir kaynağımız var ve bu kaynağı en güzel bir şekilde kullanmamız lâzım, genç nüfusumuzu en güzel şekilde kullanmamız lâzım, bu farklılığımızı ülkemiz açısından avantaja dönüştürmemiz lâzım. Biz Malatya'da gerek Kerem Bey'le, gerek Hanifi Bey'le sorunlarımızı, çalışanlarımızın sıkıntılarını bire bir olarak değerlendiriyoruz. Çalışanlarımız bize nihayetinde emanettir. Biz bu bilinçle bakıyoruz. Ben bir yandan 300 bin nüfuslu Yeşilyurt'un sorumluluğu varken, diğer yandan burada çalışan kardeşlerimizin sorumluluğunu da taşıyorum. Her ikisini de bir dengede tutarak çalışmamız gerekiyor" dedi.

 

BEM-BİR-SEN Genel Başkanı Mürsel Turbay ise, "Öncelikle Sayın Başkanı Yeşilyurt'a vereceği hizmet için tebrik ediyorum. Ümit ediyorum ki biz bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da belediyelerimizle çalışanlar, iş görenler arasında sağlam köprü oluşturmaya devam ederiz. Bunu Türkiye genelinde yapıyoruz, inşallah burada da yaparız. Birlik beraberlik içerisinde, bir ekip ruhu içerisinde çalışanlarımız bu ülkenin kalkınması, Malatya'nın kalkınması için ellerinden geleni yapacaklardır. Çalışanlarımızın hak ve menfaatlerini korumak için gayret eden bir sendikayız. Biz aynı zamanda çalışma barışını da çok önemseyen bir sendikayız. Ülkemizin menfaatlerini her şeyin üzerinde tutuyoruz. Ülkemizin kalkınmasına önemli katkıda bulunan Memur-Sen Konfederasyonumuz ve bu üyesi olan yerel yönetimlerle hizmet veren bir sendikayız. Türkiye'de şu anda en büyük sivil toplum kuruluşuyuz. Bu mânâda da yapıcı bir rol üstlendik. Çünkü ülkemizin huzura, kardeşliğe, birlik ve beraberliğe ihtiyacı var. Nerede, nasıl güzel bir başlangıç yapıldıysa, Memur-Sen Konfederasyonu ve üye sendikalar, onun yanında olmuştur, inşallah bundan sonra da olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.