PORGALI'YI İHSAN ÖZKES PORGALI'YI YALNIZ BIRAKMADI

TAKİP ET

CHP İstanbul Birinci Bölge Milletvekili Adayı ve eski müftü İhsan Özkes, CHP Malatya Milletvekili adayı Hulisi Porgalı'nın seçim çalışmalarına destek vermek amacıyla seçim gezilerine katıldı

7 Haziran Genel seçimlerine az bir süre kala seçim maratonunu hızlandıran CHP Milletvekili adayı Hulisi Porgalı beraberinde CHP İstanbul Birinci Bölge Milletvekili Adayı ve eski müftü İhsan Özkes ile birlikte Eski Malatya ilçesini ziyaret etti.

Eski Malatya sakinleriyle bir araya gelen Özkes ve Porgalı vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılandı. Vatandaşların tek tek ellerini sıkan Porgalı ve Özkes vatandaşlarla sohbet etti.

Eski Malatya ziyareti sırasında konuşan CHP Milletvekili adayı Hulisi Porgalı, “ Sizlerin sorunlarının ne olduğunu biliyoruz. Kayısı en büyük sorun tutuğu zamanda bir dert tutmadığı zamanda, geçen sene yüzde 95 kayısımız yandı. CHP olarak ayrıca Genel Başkan Yardımcımız Veli Ağbaba bu sorunu onlarca kez dile getirdi. Beş iktidar partisi milletvekili olduğu halde 1 lira destek alamadık. Acaba desteğimi az verdik diyeceğiz ancak iktidar partisine en büyük desteği veren ilk beş şehirden biriydik. Ancak bugün birinci sırada olan iktidar partisi mensubu hanımefendi kayısıların yanmadığını iddia etti.

CHP İstanbul Birinci Bölge Milletvekili Adayı ve eski müftü İhsan Özkes ise, “ Ben emekli bir müftü olarak Cumhurbaşkanının eline Kuran’ı alıp sallamasına üzüldüm. Kuran-ı Kerim hepimizin Kuran-ı Kerimi, hepimiz ona inanıyoruz. Onun bir miting meydanında, siyaset arenasında olması doğru bir şey değil. Ben diyorum ki yarım doktor adamı candan eder, yarım hocada adamı dinden eder. O çeyrek hoca bile olamaz” şeklinde konuştu.

Hükümet sözcüsü Bülent Arınç’ın söylemlerine değinen İhsan Özkes, “ O sarayda israf var diyor. İsraf ettik. İsraf etmeseydik sizden bu kadar vergi almazdık. Bunu Bülent Arınç söylüyor” sözlerini kaydetti.

Eski Malatya ziyaretinin ardından CHP Milletvekili Adayı Hulisi Porgalı ve CHP İstanbul Birinci Bölge Milletvekili Adayı İhsan Özkes, soykan meydanı ve kuyumcular çarşısı esnafıyla bir araya geldi.

Seçim çalışmalarını hız kesmeden sürdüren CHP Milletvekili adayı Hulisi Porgalı Paşaköşkü ve Cemal Gürsel mahalle de düzenlenen mitinge katıldı. Vatandaşların sevgi seliyle karşılaşan Porgalı, alkışlar arasında platformdaki yerini aldı.

Paşaköşkünde düzenlenen mitingin açılış konuşmasını yapan CHP İl Başkanı Enver Kiraz, “ Birlikte uzun yıllardır bir demokrasi mücadelesi veriyoruz. 1980 darbesini yapan toprağa verildi. Onun yaşattıkları her kesimi etkiledi. O darbe yüzünden birçok genç fidan aramızdan ayrıldı. Onu toprağa verdiğimiz gibi onun yasalarını da toprağa vereceğiz” dedi.

Mitingde konuşan CHP Milletvekili adayı Hulisi Porgalı, bu kalabalığı görenler elektrikleri kesip biri karanlığa mı gömmek istiyor kuşkusu içime düştü. Trafolara yine kedi mi girdi diyerek miting sırasında yaşanan elektrik kesintisine değindi.

 Malatya’yı Büyükşehir yaptık dediler ancak Malatya’yı büyük bir köy haline getirdiler diyen Porgalı, “ işte ortada yaptıkları imar yolsuzlukları, milletin arsalarını, evlerini birilerine peşkeş çekmeye çalışıyorlar. Şuulandırma adı altında hırsızlık yaptılar, üstünü örtmek içinde iktidarın tüm gücünü kullanarak, ört bas etmeye çalıştılar. Biz bunları kapattırıp ört bas ettirecek miyiz? Hesap soracak mıyız? 7 Haziran’da Malatya Büyükşehir Belediyesine verilmiş 30 bin şikâyet dosyalarını tek tek açıp, tüm kirli çamaşırlarını ortaya çıkaracağız” diye konuştu.