RAMAZAN AYI PROGRAMLARINI TİTİZLİKLE HAZIRLADIK

TAKİP ET

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş., hazırladığı etkinlik programlarıyla Malatya'da dolu dolu bir Ramazan geçmesini sağlayacak.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. Genel Müdürü Sabri Akın, 28 Haziran 27 Temmuz tarihleri arasında yapılacak olan etkinlikler ile ilgili bilgi vermek amacıyla basın toplantısı düzenledi.   Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. Genel Müdürü Sabri Akın, “Hasretle beklediğimiz bereket dolu Ramazan ayı programını titizlikle hazırladık. Tüm İslam aleminde olduğu gibi Malatya’da da özlemle beklediğimiz bu mübarek ayın manevi ikramlarından azami ölçüde istifade ederken, neşe ve coşkusunu da yediden yetmişe tüm Malatyalılarla paylaşacağımız bir Ramazan programıyla karşınızda olacağız. Hasretle beklediğimiz bereket dolu Ramazan ayı programını titizlikle hazırladık. İlahi konserleri, konferanslar, Kur’an-ı Kerim Tilaveti, söyleşiler, tiyatro gösterileri, mehteran gösterileri gibi etkinlikler yapacağız. Ramazan Ayı’nın ruhuna uygun bu programlarla Malatya’da Ramazan’ı dop dolu geçireceğiz” dedi.

 

Bu yıl 25.’si yapılacak olan Dini Yayınlar ve Kitap Fuarı ile ilgili de bilgiler veren Kültür A.Ş. Genel Müdürü Sabri Akın, “Ankara, İstanbul ve Malatya’dan yaklaşık 30 kitabevi Dini Yayınlar ve Kitap Fuarı’na katılacak. Bizler bu firmalarımızla istişare ettiğimizde kitapların daha ucuz okuyucuya ulaştırılması gerektiğini ifade etmiştik. Katılımcı arkadaşlarımız ise fuarda sürpriz indirimlerin olacağını belirtmişlerdi. Ben okumayı seven, kitap ile iç içe olan büten herkesi fuara davet ediyorum” diye konuştu.

 

Kültür A.Ş. Genel Müdürü Sabri Akın, Ramazan Ayı içerisinde PTT binası önündeki şerbet çeşmesinde günlük yaklaşık olarak iki ton şerbet ikramının yapılacağını ifade ederek, “Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yılda Ramazan Ayı süresince şerbet ikramımız olacak. Her gün teravih namazı sonrası iki tona yakın şerbet akıtacağız. Hemşehrilerimiz aileleri ile birlikte bu şerbetten içerek günün yorgunluğunu bir nebze de olsa üzerinden atmış olacak” dedi.