ŞAHBAZ, "MUHTARLARIN PARTİSİ OLMAZ"

TAKİP ET

Yeşilyurt Muhtarlar Derneği Başkanı Süleyman Şahbaz, yerel seçimlerde en demokratik şekilde seçilen muhtarları tarafsız olması gerektiğini belirterek 'Muhtarların partisi olmaz' dedi.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Malatya Gazeteciler Cemiyetini ziyaret eden Yeşilyurt Muhtarlar Derneği Başkanı Süleyman Şahbaz ve Yönetim Kurulu üyeleri, Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman’a bir buket çiçek sundu. Malatya Gazeteciler Cemiyeti şahsında tüm basın mensuplarının Çalışan Gazeteciler Gününü kutlayan Başkan Süleyman Şahbaz, “Gazeteciler gibi Muhtarlar da kamu görevi yapıyor. Muhtar Dernekleri siyasete alet edildiği için Muhtarlar olarak parçalara ayrıldık. Bu doğru bir olay değil. Muhtarın elbette siyasi görüşü olur, olmalıdır da. Ancak Muhtarların partisi olmaz, Dernek partilerin yanında yer alamaz. Bizler en demokratik şekilde seçilen halktan insanlarız. Bizim protokolde da yerimiz yok, biz halkın yanındayız. Seçimden seçime hatırlanır, ondan sonra ise unutuluruz. Muhtarlar olarak tarafsız olmalıyız, doğruya doğru, eğriye eğri demeliyiz” dedi.

Yeşilyurt Muhtarlar Derneğinin bu amaçla faaliyetlerini sürdürdüğünü v e tüm partilere eşit mesafede olduklarını söyleyen Başkan Süleyman Şahbaz “Muhtarlar yerelde sorunlarla yaşayan insanlardır. Sorun çözmek için uğraşır, temelinde fedakarlık vardır, mücadele vardır. Bu anlayışla Gazetecilerin bu mutlu günüde bizlerde basınımızın yanında olmak için sizleri ziyarete geldik” diye konuştu.

Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman'da, muhtarların ziyaretinin çok anlamlı olduğunu ifade ederek “Gazeteciler gibi muhtarlar da fedakarlık temelinde hizmet veriyor. Muhtarlar deyince bir Hacı Sucu’yu, bir Abdulhadi Çekirdek’i  hemen hatırlarız. Çavuşoğlu’nda Mustafa Şahin’i, Çamurlu’da Bayram Polatbaş’ı unutmak mümkün değildir. Hizmet veren muhtarlarımızdan vefat edenlerin adlarını görev yaptıkları sokaklara adlarını vermek hayırlı bir iş olacaktır” dedi.