SOKAK VE YABAN HAYVANLARI İÇİN DOĞAYA YEM BIRAKILDI

TAKİP ET

Arguvan Belediyesi tarafından Sokak hayvanları için belli bölgelerde yemlikler yapılarak öğlen saatlerinde yemek servisi yapılıyor.

Kış aylarında sokak hayvanlarını unutmayan Arguvan Belediyesi, geçtiğimiz yıl topladıkları yemek artıkları ile hayvanları beslemişti.

Bu yıl ise öğlen saatlerinde doğal hayatın bir parçası olan sokak hayvanlarına yemek servisi yaparak soğuk hava koşullarında sıcak bir yiyecek bulmalarını kolaylaştırarak Belediye tarafından hazırlanan yemliklere hazırlanan yemek bırakılmaya başlandı.

Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş yaptığı açıklamada “Arguvan Belediyesi olarak birlikte yaşam paylaştığımız; ancak dilleri olmadığından açlıklarını sıkıntılarını anlatamayan canlılara karşı duyarlı olmayı düstur sayan bir anlayışa sahibiz.Yetkimiz ve olanaklarımız çerçevesinde yönetime geldiğimiz günden beri sokak hayvanlarına karşı duyarlılığımız tüm Arguvanlıların takdirini kazanmıştır.” dedi.

Başkan Kızıldaş “Özellikle yaz aylarının sonunda mahallelerimizden ilçe merkezine, hatta çevre ilçelerden bile merkeze bırakılan köpekler vatandaşların yoğun şikayetine sebep olmuştur. Ancak tüm bu şikayetlere rağmen biz Büyükşehir Veteriner Müdürlüğü tarafından eğitilen personelimizle köpekleri uygun bir şekilde büyükşehir veteriner müdürlüğünde kısırlaştırarak tekrar yaşam alanlarına bırakıyoruz. Özellikle kış aylarında aç kalmasınlar diye yemlikler oluşturuyoruz. Hatta sıcak yiyecek yesinler diye halk tabiri ile ‘yal’ yaptırıp yemliklerine bırakıyoruz.” açıklamasında bulundu