Takım Tutar Gibi Parti Tutmayın

TAKİP ET

30 Mart Yerel seçimlerinde Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı olarak seçimlere giren ve Malatyalıların gönlünde taht kuran Hulisi Porgalı, 7 Haziran da yapılacak Genel Seçimlerde CHP Malatya Milletvekili 2.ci sıra adayı olarak seçimlere girecek. Taraflı tarafsız herkesin beğenisini kazanan İşadamı Porgalı beklentilerinin üstünde ve bir umut ışığı olarak görülüyor. Gittiği her yerde kalabalık bir coşkuyla karşılanan Porgalı insanların yeni umudu oldu.

 Düzgün siyasetçi profilini çizen Porgalı bunun karşılığını şimdiden almış durumda. Bu haftaki konuğumuz CHP Malatya Milletvekili adayı Hulisi Porgalı. Bütün sorularımıza içtenlikle ve samimiyetle cevap veren Porgalı’yla yaptığımız röportajımızı siz değerli okurlarımız için kaleme aldık.

Soru: Hulisi Porgalı Kimdir?

 Hulusi Porgalı : 1960 Yeşilyurt yakınca doğumluyum. İlk orta ve liseyi eğitimini Malatya'da yaptım. Daha sonra yurtdışına gittim. Yurtdışında İsviçre halk yüksek Okulunda 4 yıllık eğitimini tamamlamış ve orda 2 yıl Belediye Başkanlığı Yardımcılığını yaptım ve daha sonra Türkiye’ye gelip ticarete atıldım. Kuyumculuk sektörüyle başladığım işe, bugün otomotiv, sağlık, lastik ve sigorta şirketleriyle büyüyen ve marka haline gelen bir isim olduk. Bizim ilk düşüncemiz Malatya'ya gelip, çocuklarımızın eğitimini Türkiye'de tamamlatmak ve çocuklarımızı Türkiye'de yetiştirmek oldu. İki oğlum mühendis ve bir kızımda doktor.4 torunum var. Ve kendi emeğiyle kazanmış bir insanım.

Soru: Siyasete İlgi duymanız Nasıl Başladı?

YURT DIŞINDA DAHA DÜRÜST DAHA SEVİYELİ BİR SİYASET VAR

Hulisi Porgalı: Siyasete yurtdışında başlamıştım.1985-95 arasında iki dönem Türk nüfusunun yüzde 10 olduğu bölgede yüzde 60 la seçilip başkan yardımcılığı yaptım.3 lisan bilmekteyim. iki dönemde tabiki buradaki gibi siyaset değil orda daha dürüst daha seviyeli, bir siyaset yaparak yurtdışında başlamıştım. Yurtdışında sendikalar kurduk. Sendika başkanlıkları yaptım. Sivil Toplum Örgütlerinde görevler yaptım. Daha sonra Malatya'ya gelir gelmez geçen 10 senelik dönemde kendimizi işlerimize verdim. Geçtiğimiz mahalli seçimlerde Yeşilyurt Merkez ilçe Belediye Başkanlığı adaylığım oldu. Ve bu senede Allah nasip etti Milletvekilliği adaylığımız var.

Soru: CHP de Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Oldunuz. Partinizin Oy Üzerine Çıktınız. Bunu Neye Bağlıyorsunuz?

BU ÜLKEYİ KİMSE BÖLEMEZ

Hulisi Porgalı: 1995 den önce babam ve abim esnaflıklarında sevilen isimlerdi. Bizim milliyetçi muhafazakâr ve sosyal demokrat kimliğimiz olmamız bizim farklı bir genetiğimiz olduğundan ve halkımızda bunu benimsedi. Bir insanda Milliyetçilik olmalı vatanını bayrağını sevmeli hangi milletten olursa olsun. Bir insan muhafazakâr olmalı dinini sevmeli dinine bağlı olmalı. Ve sosyal demokrat olmalı, insan sevgisi hayvan doğa sevgisi olması lazım.3 ayaktan birisi eksik olursa  bir insanda o insan eksiktir diye düşünüyorum. Tüm felsefemi bunun üzerine kuruyorum. Ve bunun semeresinde 30 mart yerel seçimlerde düzeyli temiz siyaset yaparak sadece kendi projelerimizi anlatarak geçmişimizle ailenin ’de geçmişiyle dahil Malatya'da iş ortamlarımızdan etkili oldu sanırım. Ama genel seçimlerde bunun daha da üstüne çıkacağımdan eminim. Çünkü biz kimseyi incitmedik. Kimseyi de üzmeyiz. Hayırsever bir aileyiz. İnsanların din, ırk ve mezhep ayrılıkları yapmayız. Ve bunlar hepsi bu ülkede yaşayan Alevi’si Sünni’si Türkü Kürdü hepsi kardeştir. Kimse bölemez. Aynı topraklarda yaşıyoruz. Bölmeye kalkanda pişman olacaktır. Ama son zamanlardaki siyaset biraz din ve mezhep yönüyle geliştirilmeye çalışılmakta. Ben her zaman söylüyorum. AK Parti ne  bir din nede bir dini temsil eder. Ne onlara oy veren cennete girer. Nede CHP bir mezhep partisidir. oy verecekler cehenneme gidecek diye birşey olamaz. İnançlarla yönetimleri birbirine karıştırmamız gerekir. Her zaman söylüyorum.17 sene yurtdışında kaldım. Orda elde ettiğim bilgi ve birikimleri Malatya'ya ve Türkiye'me vermek istiyorum. Bir iz bırakmak istiyorum. Yatan uyuyan kavga eden milletvekili değil, çalışan işçinin, köylünün, esnafın, memurun ve öğretmenin tüm Malatya'nın vekili olmaya adayım. Bunu da çok açıkça söylüyorum. Hakkımız da Allah'tan hayırlısı nı istiyorum. Allah nasip ederse olur ve bizlerde vatandaşlarımıza hizmet için yola çıkarız.

Soru: CHP de 2.ci Sırada Adaysınız. CHP nin Malatya da 1 vekili var. Bu Dönem Hedefiniz Ne?

1 MİLLETVEKİLİMİZ 5 VEKİLDEN DAHA İYİ ÇALIŞIYOR

Hulisi Porgalı: Gönül ister ki Malatya tekrar eskisi gibi CHP'nin kalesi olsun.6 tane vekil çıkartsın.1 milletvekilimiz var ama 5 milletvekilinden daha çok çalışan bir milletvekilimiz var. Şahsım adına ona çok teşekkür ediyorum. Artık vekilimize destek için Malatya'mızda 2- 3 yada 4 çıkartmak için elimizden gelen tüm çalışmayı yapacağız. Son seçimlerde çok az bir oyla kaybettik ikinci milletvekilimizi. Biz bunun çok ama çok üstüne ikiyi rahat çıkartacağımızı ve üç için çalışmalarımızı sürdüreceğimizi belirtmek isterim. Allah nasip eder meclise gidersek tüm Malatya'nın gurur kaynağı olup, ondan sonraki seçimlerde ise Malatya'lıyı çalışmalarımızla sahiplenişimizle projelerimizle CHP li yapmak istiyoruz.

Soru: CHP nin Bu Seçimde Kampanyası Nasıl Olacak?

KÜSKÜNLERİ BARIŞTIRDIK

Hulisi Porgalı: Biliyorsunuz 2007-2013 seçimlerinden 2 milletvekilinden 1 milletvekiline düşmüştü. Ama hakikaten hatırlarsınız çok coşkulu kampanyalar yoktu.30 Mart yerel seçimlerle yaptığımız kampanyalarla renkli hakikaten düzeyli kampanyalarla Malatya'da CHP sini tekrar soluklandırdık umutsuzları umutlandırdık. Küskünleri barıştırdık. Bu yılda yine renkli düzeyli bir kampanyamız olacak. Bu yılki kampanyamızda geçmişteki yolsuzluklar, hırsızlıklar üzerine değil, politikamızı Malatyalı işçiye, köylüye öğrencilere memurlara neler yapabileceğimiz neler verebileceğimizi düşünür bir kampanya olacak.

Soru: Seçime Girecek Partilerin Listelerini Değerlendirecek Olursanız CHP nin Listesindeki Adayların Sandığa Yansıması Nasıl Olur?

CHP BİRİLERİNİN GÖNDERDİĞİ ATADIĞI BİR PARTİ DEĞİL

Hulisi Porgalı: CHP 7 Mart'ta çok güzel ve yakışır bir ön seçim geçirdi. Tüm Malatya'ya örnek oldu. Diğer partilerde imrendi. Herkes demokratik bir şekilde oyunu kullandı. O akşam açıklandı ve 7 Nisandaki Yüksek Seçim Kuruluna ön seçimdeki isimler verildi. Demek ki CHP birilerinin gönderdiği, atadığı bir parti değil. Malatya’nın algıladığı isimleri kamuoyuna duyurmuştur ve seçmiştir. Diğer partiler için bir şey demeyeceğim. Kendi partilerin atamasıdır ve onlar için bir şey demiyecem. Ama görüldüğü kadar diğer partilerdeki listeler tepkilerin olduğu bir gerçek.

Soru: Malatyalı Hemşerilerimize Nasıl Bir Mesaj Vermek İstersiniz?

MALATYA YA HİZMET EDECEK VE SİZLERİN YANINIZDA OLACAK ADAYLARA OY VERİN. MALATYALI OLMAYAN VE MALATYAYI BİLMEYEN ADAYLAR VAR KARŞIMIZDA

Hulisi Porgalı: Malatyalı hemşerilerime buradan sesleniyorum, takım tutar gibi parti tutmayın. Malatya'ya hizmet edecek ve Malatyalıların yanında olacak adaylara oy verin ve destekleyin. Geçen dönemde de biliyoruz. Ve bu dönemde de Malatya da olmayan ve Malatya’yı bilmeyen adaylar var karşımızda iktidarda. Malatya'da elinizi vicdanlarınıza koyarak, Malatya'ya hizmet edecek insanları seçin. Beni bile görmüyorsanız evet bana ’da oy vermeyin. Ben sadece CHP li seçmenlere bu duyurumu yapmıyorum. Tüm partilerimizin seçmenlerine sesleniyorum. Hulisi Porgalı sizin halkın milletvekili olacak. Partim adına ve Malatya için desteklerinizi bekliyorum.