TÜFENKCİ, ERDOĞAN İLK TURDA CUMHURBAŞKANI SEÇİLECEK

TAKİP ET

AK Parti İl Başkanı Av. Bülent Tüfenkci Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı adayı olmasıyla ilgili açıklamada bulundu.

İl Başkanı Tüfenkci, Çankaya'da değerlerimizi temsil eden, kazanımlarımızı koruyacak, geliştirecek, milli iradenin hukukunu koruyacak bir Cumhurbaşkanı'na ihtiyaç duyulduğunu ifade ederek,  “ ’Yeter söz de karar da milletin' diyenlerin verdiği kavga, verdiği mücadele Cumhurbaşkanlığı makamına taşınması gerekir. 40 yılı aşkın siyasi hayatı boyunca bu mücadelenin sembol isimlerinden olan, sayısız bedel ödeyen, türlü zorluklara göğüs geren, özgürlüğü elinden alınmasına rağmen, darbelere muhtıralara rağmen çizgisinden ödün vermeyen, diklenmeden dik durmasını bilen Recep Tayyip Erdoğan’ın bu makama talip olması ülkemiz ve milletimiz için tarihi bir gün’” dedi.

 

İl Başkanı Tüfenkci,  AK Parti kadrolarının birlik ve beraberliğine vurgu yaparak, ‘Başbakan Erdoğan’ın fire vermeden tüm milletvekillerimizin imzası ve 81 il ve ilçe teşkilatlarımızın tamamının desteğini alması AK Parti ailesinin davasına ve liderine ne derece sahip çıktığını göstermektedir.  İnşallah 10 Temmuz’da seçim kampanyasının start verilmesi ile bizler de İl ve İlçe Teşkilatlarımız ile çalışmalarımıza başlayacağız. İlk defa halkın oyları ile seçilecek olan Cumhurbaşkanı’nın gücü ve yetkisi farklı olacağı gibi vesayet rejiminin son koltuğu da böylece tarihe karışacak.  İnşallah 10 Ağustos ile devletle milleti kucaklaştıran, milletinin çıkarlarını gözeten, milletin ve demokrasinin tarafını tutan, her kesimi temsil eden bir cumhurbaşkanı seçilmiş olacaktır’’ diye konuştu.

 

Tüfenkci, milletin eski Türkiye ile yeni Türkiye arasındaki farkı çok iyi okuduğunu ifade ederek,  “AK Parti bugüne kadar millete rağmen hiçbir adım atmamıştır. Millete hesabını veremeyeceği hiçbir icraatta bulunmamıştır. Bugün Başbakanımız Cumhurbaşkanı adayı oluyorsa milletimiz bunu istediği için oluyor. Bizler muhalefet partileri gibi vatandaşımızın karşısına proje ürünü olan ısmarlama cumhurbaşkanı adayı ile çıkmıyoruz. Biz bu millete inanmış, kendini ülkesinin ve milletinin hizmetkârı olarak gören bir gönül adamı olan, 1990’lı yıllardan bugüne yaptıklarıyla, hizmetleriyle milletin tanıdığı bildiği bir lider ile yola devam ediyoruz. Gönülde olmadığı gibi dile dahi alınamayan bir aday ile Köşk’e talip değiliz. İnşallah milletimiz, Malatyalı hemşerilerimiz 10 Ağustos’ta ilk tur seçimlerinde liderine sahip çıkarak Cumhurbaşkanı yapacaktır” dedi.