TURGUT ÖZAL KÜTÜPHANELERİNİN İLKİ DOĞANŞEHİR'DE AÇILIYOR

TAKİP ET

Büyükşehir Belediyesi Doğanşehir'de, Mezbahane temeli atıp, kütüphane açılışı yapacak

Malatya merkezin yanı sıra ilçelere de önemli yatırım ve hizmetler gerçekleştiren Malatya Büyükşehir Belediyesi, Doğanşehir ilçesinde yaptıracağı Mezbahane’nin temelini atarken, tamamlanan Kütüphane’nin de açılışını yapacak.

Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre, Büyükşehir Belediyesi 20 Kasım Cuma günü Doğanşehir’de hem temel atacak, hem de açılış yapacak.

Kütüphane açılışı

Büyükşehir Belediyesi tarafından bütün ilçelere yapılması planlanan Turgut Özal Kütüphaneleri’nin ilki Doğanşehir’de açılıyor. Kütüphane’nin açılışı dolayısıyla 20 Kasım Cuma Günü saat 10.30’da Doğanşehir ilçe merkezinde bir tören düzenlenecek

Okuma alışkanlığının artırılmasının yanı sıra, özellikle ilçelerde eğitim görmekte olan öğrencilerin sınavlara daha nezih ortamlarda hazırlanmasını sağlamak amacıyla projelendirilen Kütüphanelere 10 bin adet kitap temin edildiği, her kütüphaneye ayrı ayrı birer adet bilgisayar ile fotokopi ve tarayıcı özelliklerine sahip yazıcıların konulacağı bildirildi.

Mezbahene’nin temeli atılıyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi  tarafından, Kütüphane açılışının ardından, aynı gün saat 11.00’de Doğanşehir’de yaptıracağı Mezbahane’nin temeli atılacak.

Her alanda hizmet ve yatırımlarına devam eden, hizmet ve yatırımlarında vatandaş memnuniyetini göz önünde tutan Büyükşehir Belediyesi, Doğanşehir ilçesinde yaklaşık 380 metrekarelik bir alan üzerine yeni ve modern bir mezbahane inşa edecek.

Günümüz teknolojisine uygun her türlü makine ve teçhizatla donatılacak olan Mezbahane projesi içerisinde;   kesim kabini, ikiz ray sistemi, 4 soğuk hava deposu, şüpheli hayvan kesim bölümü bulunuyor.

Üç ilçeye daha mezbahane yapılacak

Malatya Büyükşehir Belediyesi Doğanşehir ilçesinin yanı sıra Darende, Arapgir ve Pütürge ilçelerinde de mezbahane yapmayı hedefliyor.