"Türkiye'yi Kavga Etmeden, Barış İçinde, Huzur İçinde Aydınlığa Çıkaracağız"

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Malatya'da partisinin il binasının açılışına katıldı. Burada konuşan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin iyi gitmediğini belirterek, 'Türkiye'yi kavga etmeden, barış içinde, huzur içinde aydınlığa çıkaracağız' dedi.

Malatya’da sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya gelmenin yanı sıra partisinin il binası açılış töreninde konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hükümeti eleştirdi. CHP Lideri Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle devam etti;

“6 partinin genel başkanı bir aradayız. Bizi bir araya getiren Türkiye’nin sorunlarıdır. Hangi yaştan ve hangi partiden olursak olalım Türkiye’nin iyi gitmediğini görüyoruz. Bir beka sorunumuz var, Türkiye’nin bunu aşması lazım.

Bugüne kadar ayrıştırdılar.  Kimlik üzerinden ayrıştırdılar, inanç üzerinden ayrıştırdılar, yaşam tarzı üzerinden ayrıştırdılar. Benim bu millete sözüm var. İnancı ne olursa olsun başımın üstüne. Kimliği ne olursa olsun, benim başımın üstüne. Yaşam tarzı ne olursa olsun, benim başımın üstüne. Benim derdim o insan bu memlekette huzur içinde yaşıyor mu? Bu dert hepimizin ortak derdi. Ve bu derdi çözmek için 6 lider bir aradayız.

Bu ülkede birilerine dünyanın parası dolar bazında aktarılırken, fakir fukara ekmek bulamıyor. Bunların tamamını 6 lider olarak düşünüyoruz.

Ve Türkiye’yi kavga etmeden, barış içinde, huzur içinde aydınlığa çıkaracağız. Kucaklaşacağız, helalleşeceğiz. Beraber olacağız, birlik olacağız. Ülkeyi büyüteceğiz, kalkındıracağız.

 Bir avantajımız var, dışarıdan kayısı ithal etmiyoruz. Çünkü burası dünyaya meydan okuyor kayısı konusunda. Biz buğdayda da meydan okumalıyız. Fındıkta da meydan okumalıyız. Arpada da yulafta da meydan okumalıyız. Canlı hayvanda da meydan okumalıyız. Kuru kuruya dünyaya meydan okumanın hiçbir anlamı yok. Meydan okumanın yolu ekonomik olarak güçlü olmaktan geçer.

 Bu ülkenin çiftçisinin yanında olacağım, işçisinin yanında duracağım, emeklisinin yanında duracağım. EYT’linin yanında duracağım, taşeron işçisinin yanında duracağım, çalışanların yanında duracağım. KPSS sınavına girip haksızlığa uğrayanların yanında duracağım. Şiddet gören kadınların yanında duracağım.

Haksızlığa uğrayan kim varsa oy versin ya da oy vermesin nerede adaletsizlik varsa onun karşısında duracağım. Çünkü haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır. Kim haksızlık yapıyorsa karşısında duracağız”