YENİ TOHMA KÖPRÜSÜ, YATIRIM PROGRAMINA ALINDI

TAKİP ET

AK Parti Malatya İl Başkanı Av. Bülent Tüfenkci, Malatya'yı Yazıhan, Hekimhan, Arguvan ve Arapgir ilçelerine ve Karadeniz Bölgesi'ne bağlayacak yeni Tohma Köprüsünün 2014 yılı yatırım programına dahil edildiğini belirtti.

Tüfenkci, Malatya'yı Yazıhan, Hekimhan, Arguvan ve Arapgir ilçelerine ve Karadeniz Bölgesi'ne bağlayacak 500 metre uzunluğundaki yeni Tohma Köprüsü'nün Ulaştırma,Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın 2014 yılı yatırım programına dahil edildiğini kaydetti.   Bir süre önce yapılan proje ihalesini alan UBM firması tarafından proje çizimlerinin yapıldığını aktaran Tüfenkci, çalışmaların tamamlanmasının ardından yapım ihalesinin yapılarak, projenin hayata geçirilmesi için çalışmaların başlayacağını söyledi.

 

Yeni köprünün depreme dayanıklı, fay hatlarından etkilenmeyen teknik donanımlarla yapılacağını ifade eden Tüfenkci, “Malatya Sivas karayolunun yapım çalışmaları nedeniyle karayolu ve demir yolunun geçtiği Tohma Köprüsü’nün de yola uygun olarak genişletilmesi planlandı.Bu kapsamda mevcut köprünün yaklaşık 2,5 katı uzunluğunda yeni bir köprü yapılması için  proje ihalesi gerçekleştirildi. Projenin ihale şartnamesinde 300 günde tamamlanmasına yer verilmişken inşallah yüklenici firma tarafından daha kısa bir sürede proje çalışmaları tamamlanacaktır. Toplam boyu 500 metre olacak köprünün yaklaşık maliyeti 40 milyon TL’dir ’’ dedi.