YEŞİLYURT VE KOVANCILAR BELEDİYESİ "KARDEŞ" OLUYOR

TAKİP ET

Yeşilyurt ve Kovancılar Belediyesi kardeş belediye olmak için ilk adımlarını attı. Kovancılar Belediye Başkanı Hacı Akpınar, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı uğur Polat'ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Kovancılar Belediye Başkanı Hacı Akpınar, “Kovancılar ve Yeşilyurt Belediyesi’nin kardeş belediye olmasını talep ettim. Başkanımızı bu vesileyle ziyaret etmeye geldim. Yerel yönetimlerin güçlendirilmesi, iki belediye arasında karşılıklı ilişkilerin geliştirilmesi, deneyim, bilgi alışverişi ve yardımlaşmanın sağlanması amacıyla işbirliği gerçekleştirilecektir” dedi.

 

Ziyarette duyduğu memnuniyeti dile getiren Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı uğur Polat ise, “Hepimiz aynı gemideyiz. Birbirimize Ensar ve Muhacir olmak durumundayız. Özellikle belediyelerimiz arasında mutlaka bilgi transferimizin olması gerekiyor. Bilgi, birikim, tecrübe neredeyse biz onu arar buluruz. Bilgi en büyük hazinedir. Hepimizin birbirimizden alacağı birikimler var. Çok küçük bir belediye gidersiniz, sizin düşündüğünüz acaba nasıl yaparız dediğiniz projeyi, o belediyenin gerçekleştirdiğini görürsünüz. O size bir ışık olur. İnşallah meclisteki kararlarımızla birlikte Kovancılarla kardeş belediye olmamız için ilk adımlar atılır” diye konuştu.