YILMAZ, "EN BÜYÜK DESTEKÇİMİZ BAŞKAN GÜRKAN'DIR"

TAKİP ET

6. Uluslararası Malatya Film Festivali kapsamında Malatya'ya gelen yerli ve yabancı konuklar ve sinema sanatçıları, Arslantepe Höyüğü'ndeki figürlerinin yer aldığı koleksiyon çalışmasının sergisini gezdi. Sergiyi gezen konuklara, sergi ile ilgili bilgileri Türkiye'nin yetiştirdiği en önemli denim tasarımcılarından biri olarak kabul edilen Ahmet Giray Yılmaz verdi.

6. Uluslararası Malatya Film Festivali kapsamında Malatya'ya gelen yerli ve yabancı konuklar ve sinema sanatçıları, Battalgazi ilçesi gezisi kapsamında Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı’nda Denim Tasarımcısı Ahmet Giray Yılmaz tarafından hazırlanan ve Arslantepe Höyüğü’ndeki figürlerin yer aldığı koleksiyon sergisini gezdi. Çalışmaları yakından inceleyen konuklar, başarılı çalışmalar karşısında memnuniyetlerini dile getirdiler. Türkiye’nin  yetiştirdiği en önemli denim tasarımcılarından biri olarak kabul edilen Ahmet Giray Yılmaz, Malatya Film Festivali kapsamında bu sergiyi açtıklarını belirterek, “Çok güzel tepkiler alıyoruz. Biliyorsunuz geçtiğimiz Mayıs ayında uluslar arası bir defile gerçekleştirdik. Yerli ve yabancı konukların katılımıyla gerçekleştirildi. Film festivalimize de bir değer katabilmek adına ürünlerimizi tekrar sergilemek istedik. Devamında ise İtalya’da koleksiyonu sergileyeceğiz. Koleksiyondan biraz bahsedersek eğer, bilindiği gibi Malatya’mızın kayısısı meşhur ama pek bilinmese de denim kumaşı yani halk arasında kot kumaşı diyoruz. Bu kumaş dünya çapında ünlüdür. Özellikle dünya markalarına üretimlerimiz mevcuttur. Buradaki kumaşların tamamı da denim kumaştır. Malatya’mızda dokunmuştur. Hepsi özel desenlerle dokunarak üretilmiştir. Üzerindeki desenler ise dünyanın ilk desenleri diyebileceğimiz desenlerden seçilmiştir. Geometrik ve hayvan desenleri vardır. Bu desenler Arslantepe’den çıkan ve saray duvarlarında olan desenlerdir. Yine kapitoneler mevcuttur. Onları da derilere işledik. O desenlerde yine sarayın duvarlarında mevcuttur. Tabiri caizse işin ferrarisi diyebileceğimiz bir noktada üretilen kumaşlardır. Geç Hitit dönemine ait bir çalışma ile ikincin bir çalışma yapmayı da düşünüyoruz. Onun adı ise ‘Başlangıç 2’ olacak” dedi.

 

En büyük destekçilerinin Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan olduğunu belirten Yılmaz, “Bu konuda bizim en büyük destekçimiz Battalgazi Belediyesidir. Özellikle sayın başkanımıza buradan çok teşekkür etmek istiyorum. Kendisi hakikaten ileri görüşlü bir insan. Aynı zamanda sanatsever bir kişiliğe sahip. Onun çok büyük desteği oldu. Bu destek bizi cesaretlendirdi. Bunu sergilememiz gerektiğini, bu şekilde Arslanltepe’nin dünya lansmanına daha iyi çıkabileceğini söyledi. Moda kavramı biliyorsunuz popüler bir kavramdır. Herkes takip ediyor. Bununla ilgili yarışmalar yapılıyor. Televizyon programları yapılıyor. Gençlere bu çalışmamızı ulaştırmak için bir defile hazırladık. Bu koleksiyona tam üç yıl emek verildi. Bu anlamda hazırlanabilecek en son noktada hazırlandı. Bu arada Çalık denime teşekkür etmek istiyoruz. Bu ürünler kendilerine ait ürünler ki bu kumaşlar dünyanın en iyi kumaşları diyebileceğimiz kumaşlardır” diye konuştu.

 

Denim Tasarımcısı Ahmet Giray Yılmaz’ın eşi Tekstil Mühendisi Kübra Yılmaz ise, eşiyle birlikte çalıştıklarını belirterek, “Bende eşimle birlikte bu kumaşların takibini yaptım. Beraber çalıştık. Evin her yerinde kumaş vardı. Her yerde mühürler resimler vardı. Bu işin takibini beraber yaptık. Bu süre zarfında eşime yardımların oldu. Ona destek olduğum için bende çok mutluyum. Burada sergilenmesinde de yardımlarım oldu. Mutluyuz. İnşallah devamı da gelir. Daha iyi işler yapmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı.