Bir dizi temasta bulunmak üzere Malatya’da bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, AK Parti Malatya İl Başkanlığı’nı ziyaret ederek AK Parti Malatya İl Başkanı Ali Bakan, AK Parti Malatya Milletvekilleri Bülent Tüfenkci, İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, Abdurrahman Babacan, belediye başkanları ve teşkilat mensuplarıyla bir araya geldi.
Bakan Bayraktar: “Bütün Önceliğimiz Deprem Bölgesinde”
Ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, Malatya’nın 6 Şubat depremlerinden fiziki ve altyapı olarak en çok etkilenen şehirlerin başında olduğunu ifade eden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, “Malatya, benim askerliğimi yaptığım yer. Dolayısıyla burayla ayrı bir gönül bağım var. Malatya’nın yeniden inşası için çok büyük bir gayretle 2,5 yılda çok önemli hizmetler yapıldı. Aralıksız bir şekilde bütün önceliğimiz, yani hükümetimizin, Sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu temel öncelik; bu şehirleri bir an önce tekrar yeniden inşa edebilmek, hayatı burada tekrar sosyal hayatı, içtimai hayatı, ticari hayatı normalleştirmek gayretinde oldu. Biz de alt yapıyla alakalı elektrik ve doğalgaz hizmetlerinde benzer yolu takip ettik. Hamdolsun, on binlerce yerleşim yeri hak sahiplerine teslim edildi. Onlar oraya oturmaya başladılar. Ama düşünün ki onlar oraya oturduklarında elektrik hizmetini götüremediniz, doğalgaz hizmetini götüremediniz. Böyle bir şeyin elbette ki karşılık bulması mümkün değil. Onun için eş zamanlı olarak, bütün kurumlarımız çok şükür bunları eksiksiz olarak tamamladılar. Diğer kısımlar da tamamlanmaya devam ediyor” dedi.
“Bu Senenin Sonuna Doğru Yeni Yerleşim Yerlerindeki Çalışmalar Nihayete Erecek”
Türkiye’de 81 ilde, 960’a yakın yerleşim yerinde doğalgazın bulunduğunu belirten Bakan Bayraktar, “Hedefimiz bütün vatandaşlarımızı bu hizmetten, bu konforlu, daha rahat yakıttan istifade edebilmelerini sağlamak, onlara bunu sunmak. Dolayısıyla bu hedef doğrultusunda çalışmalara devam edildi. Ama bu dönem, bütün odağımız özellikle bu deprem bölgelerinde, bu yeni yerleşim yerlerinin altyapıyla buluşması oldu. İnşallah bu süreçler büyük oranda artık tamamlandı, tamamlanıyor. Bu senenin sonuna doğru bu işler nihayete inşallah ermiş olacak” diye konuştu.
“Malatya Dahil 4 İlde Elektrik Ve Doğalgaz Şebeke Mimarisini Ve Altyapısını Hayata Geçireceğiz”
Bakan Bayraktar, elektrik şebekesinin yaşlandığını ve bugününün ihtiyaçlarını karşılamaktan uzak hale gelmeye başladığını söyleyerek, “Eskiden sadece aydınlatma amaçlı olarak aslında tasarlanmış, dizayn edilmiş ve yapılmış bu hatlar, bu altyapı şimdi çok daha ötesinde ihtiyaçları karşılamak durumunda. Tüketicilerimiz bu anlamda arttı. Gerek trafolarımız gerek iletim hatlarımız gerekse dağıtım hatlarımızın bu anlamda yenilenmesi çok önemli. Sadece Malatya için değil, aslında bütün Türkiye için de geçerli. Dolayısıyla büyük bir dönüşüm sürecine giriyoruz. Artık yeni bir sistem dizaynına ve mimarisine ihtiyacımız var. Önümüzdeki süreç, 2026-2030 dönemi için planladığımız süreçte buna göre şekillenecek. Depremden çok fazla etkilenen 4 ilimizde, 2 ilçemizde bir elektrik ve doğalgaz şebeke mimarisini ve altyapısını hayata geçireceğiz. Malatya’ya ziyaretimizde amacımız hem bu faaliyetleri burada görmek, burada şehrin taleplerini, isteklerini, sorunlarını yerinde dinlemek” ifadelerini kullandı.
İl Başkanı Bakan: “Doğalgaz Altyapısında Yarım Kalan Sözlerin Tamamlanmasını Bekliyoruz”
Ziyaretleri ve destekleri dolayısıyla Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’a teşekkürlerini ileten AK Parti Malatya İl Başkanı Ali Bakan, “Malatya, depremi en ağır yaşayan iller arasında Hatay'dan sonra ikinci sırada yer alıyor. Doğalgazla ilgili en büyük problemimiz depremden önce söz verilmiş bazı mahallelerde çalışmalar başlatılmış ama yarım kalmış durumda. Bir sokağın yarısı yapılmış, diğer yarısı yapılmamış. Mahallenin bir kısmında hat döşenmiş ama diğer kısmı bırakılmış. Bu yarım bırakılan ve daha önce söz verilen, binaların yıkılmadığı ve insanların hâlâ oturduğu bölgelerdeki doğalgaz altyapısının bir an önce tamamlanmasını arzu ediyoruz. Elektrikle ilgili bazı sıkıntılar var. İnşallah bu konuda da şirketlerden gerekli takviyeler istenir, bir destek sağlanır. Bunlar sağlandığında enerji altyapısı konusunda çok büyük bir sıkıntımız kalmıyor. Biz bu meseleyi ilçe başkanlarımızla, teşkilatımızla, muhtarlarımızla defalarca istişare ettik. Ortak kanaat de bu yönde. Sayın Bakanımız kendileri de ifade ettiler. Askerliğini burada yaptığı için kendilerini ikinci şehri olarak hemşehrimiz kabul ediyoruz. İnşallah bu yarım kalan yerler için de yardımınızı rica ediyor, desteklerinizi bekliyoruz” dedi.
Yorumlar
Kalan Karakter: