Hilton Oteli’nde gerçekleştirilen toplantıya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu ve TESK Başkanı Bendevi Palandöken de katıldı. Toplantıda öncelikle ADAPTESK Operasyonu hakkında bilgilendirme sunumu yapıldı.
Verilen bilgiye göre operasyon, AB’nin Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı IPA’nın 4. Bileşeni olan İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı kapsamında yürütülüyor. 23 ay sürecek olan proje, 8 ilde (Ankara, Bursa, Gaziantep, Manisa, Mersin Ordu ve Şanlıurfa illerinde) yürütülecek.
Yaklaşık 2 milyon esnaf ve sanatkarın hizmet aldığı eğitim ve danışmanlık merkezleri aracılığı ile insan kaynaklarının desteklenmesi, iş hayatında ve istihdamda yarattıkları kapasitenin artırılması, işçilerin işverenlerin ve işletmelerin uyum yeteneklerini artırmak operasyonun temel amacını oluşturuyor.
Bakan Tüfenkci: “Esnaf ve sanatkârlarımız ekonomimizin can damarıdır.”
Toplantıda konuşan Bakan Tüfenkci, esnaf ve sanatkarların ülke için önemine dikkat çekerek “Esnaf ve sanatkârlarımız için yapılan çalışmalar bizim için çok kıymetlidir. Çünkü esnaf ve sanatkârlarımız ülkemizin temel direğidir. Ekonomimizin can damarıdır. Geleneksel değerlerimizin hem temsilcisi, hem de taşıyıcısıdır. Biz bunları biliyor ve esnaflarımıza büyük saygı duyuyoruz.” diye konuştu.
Bakan Tüfenkci, Bakanlık olarak esnafların önünü açıcı ve destekleyici programlar yapmayı önemsediklerini belirterek, “Bizim amacımız esnafımız terzi başlasın, ömür boyu terzi olarak devam etsin değildir. Bizim amacımız terzi olarak başlayan esnafımızı konfeksiyoncu, tüccar, sanayici yapmak istiyoruz.” dedi.
“Kadınlara yönelik teşvik edici uygulamaları hayata geçirmek için çalışmalara başladık.”
Bakan Tüfenkci, kadınların Ahilik teşkilatı içinde aktif olarak yer aldıklarını bu nedenle, şimdi de kadınlarımızın ekonomik hayata aktif olarak katılımlarını önemsediklerini söyledi. Bakan Tüfenkci, bu amaçla kadınlara yönelik teşvik edici uygulamaları da hayata geçirmek için çalışmalara başladıklarını sözlerine ekledi.
"Terör olayları nedeniyle zarar gören esnafın yanında olacağız. O insanlarımızı terör örgütüne yem etmeyeceğiz"
Doğu ve Güneydoğu’da bulunan esnaf kardeşlerimize, Batı’daki kardeşleri olarak destek olmalıyız diyen Bakan Tüfenkci,“çukur siyaseti yaparak esnaflarımızın kepenklerini kapatmaları için her şeyi yapan terör örgütüne rağmen, ayakta durmaya, sanatını mesleğini icra etmeye ve evine ekmek götürmeye çalışan esnaf kardeşlerimizin yanında olmamız gerekir. Biz hükümet olarak prim yardımı ve çeşitli desteklerle esnaflarımızın yanında olacağız ve onları terör örgütüne yem etmeyeceğiz.” dedi.
Bakanlık olarak esnaf ve sanatkarların işlerini hızlandırmak ve gereksiz zaman ve para kaybının önüne geçmek için bürokratik engelleri en aza indireceklerini söyleyen Bakan Tüfenkci, “Perakendeciliği Düzenleme Yasası ile birlikte AVM’lerde esnafımıza kontenjan açtık, geleneksel üretim yapan esnafımıza çok daha ucuz yer edinme imkanı sağladık, faizsiz kredi olanağı sunduk, 2002’deki kredi oranları ile 2015 yılındaki kredi oranları arasında dağlar kadar fark var.” dedi.
Bakan Tüfenkci, ADAPTESK açılış toplantısına katıldı
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Esnaf ve Sanatkarların Uyum Yeteneğinin Artırılması Operasyonu açılış toplantısına katıldı.
Yayınlanma :
29.01.2016 19:08
Güncelleme :
29.01.2016 19:08


Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: