Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Tarihi Çınar Rekreasyon Alanı Projesi çalışmalarını yerinde inceledi. Çalışmalar hakkında bilgiler alan Başkan Gürkan, çalışmaların yoğun bir şekilde sürdüğünü söyledi. Tarihi Çınar Rekreasyon Alanı Projesi’nin Malatya’nın prestij projesi olacağını belirten Başkan Gürkan, “Çınar projesi son sürat sonuçlanmaya doğru gidiyor. Burası aynı zamanda Malatya’nın prestij parkı olacak. Hem buradaki tarihi çınarın korunması, hemde tarihi çınarın vasfına uygun bir çevre düzenlemesi ile Malatya halkının rahatlıkla gelip piknik yapacağı, dinleneceği bir yer olacak. Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi şairin şiirini yazabileceği, romancının romanını yazabileceği, sanatçının sanatını icra edebileceği, sadece bir parkın ötesinde aynı zamanda görünen şu duvarlar Malatya’nın medeniyet duvarı olacak. Bu medeniyet duvarında Malatya’nın geçmişi ile ilgili rölyefler duvarlara işleneceği gibi, ayrıca tüm ilçelerimizin bu duvarlarda kendilerine ait bölümler olacak. İlçelerimizin temayüz etmiş tarihi ve kültürel değerleri o duvarlara nakşedilecek. Yani burası hem fotoğraf çekme anlamında, hem estetik anlamında, hem tarihi bir misyonu icra etme anlamında, hem de vatandaşlarımızın rahatlıkla dinlenebileceği, zamanlarını geçirebilecekleri, çocuklarıyla gelip eğlenebilecekleri güzel bir mekan olması anlamında gerekli çalışmalarımızı yapıyoruz. Ayrıca Çınarın yukarısında Sosyal Tesis yaparak orada da yeme içme ihtiyaçlarının giderilmesi noktasında gerekli çalışmalar yapılıyor. Burada yaklaşık 30 dönümlük alanın büyük kısmı kamulaştırıldı. DAP’tan alınan hibe projeleri bu parkın düzenlenmesi gerçekleştirilmektedir. Ben inanıyorum ki burası bitirildiğinde bölgede prestiji olan tek park ve örnek bir park olacağını düşünüyorum” dedi.
BAŞKAN GÜRKAN, “MALATYA’NIN PRESTİJ PROJESİ OLACAK”
Orduzu bölgesine değer katacak olan Tarihi Çınar Rekreasyon Alanı Projesi’nde çalışmalar aralıksız devam ediyor. Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Tarihi Çınar Rekreasyon Alanı Projesi’nin Malatya’nın prestij projesi olacağını söyledi.
Yayınlanma :
09.05.2016 16:57
Güncelleme :
09.05.2016 16:57
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: