Demokrat Eğitimciler Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Veysel Fırat, yapılan atamaların adil olmadığını savunarak yazılı bir açıklama yaptı.
Fırat, eş durumu atamalarıyla aile bütünlüğünü sağlamak için görev yeri değiştirilen öğretmenlerin, norm fazlası olmaları gerekçe gösterilerek yeniden atanmalarının haksız ve hukuksuz bir uygulama olduğunu belirtti.
“Norm fazlası durumda olan onlarca öğretmen varken, sadece 2025 yılında eş durumu atamalarıyla yer değiştiren öğretmenlerin resen atanması hukuksuzluk ve haksızlıktır. Hizmet puanı düşük olan öğretmenler yerine, 300 puanlı öğretmenlerin resen atamaya tabi tutulması, resen atamalarda hizmet puanı önceliği ilkesine aykırıdır.” dedi.
“Valilikler Hatalı Liste Onayladı”
Fırat, il milli eğitim müdürlüğü tarafından hazırlanan listelerin hatalı olduğunu ve valiliklerce onaylandığını ifade ederek, tüm norm fazlası öğretmenlerin hizmet puanı üstünlüğüne göre resen atanması gerektiğini vurguladı.
“Bu şekilde hem idare adaletsizlikten kurtulur hem de öğretmenlerimizin gönlü ferahlar, ayrıca kurumlar yargı giderlerinden kurtulmuş olur.”
sözleriyle adil bir atama süreci çağrısında bulundu.
Sendikalara Eleştiri
Açıklamasında koalisyon ve muhalif sendikalara da eleştiriler yönelten Fırat, bu sendikaların öğretmenlerin haklarını yeterince savunmadığını belirtti.
“Koalisyon sendikaları protokol görüşmeleri yaparken, muhalif sendikalar ideolojilerinin içinde boğulmuş durumda. Asli görevlerini yapmadıkları için öğretmenler haksız uygulamalar altında eziliyor.”
ifadelerini kullandı.
Yargı Yoluna Çağrı
Demokrat Eğitimciler Sendikası, resen atama mağduru öğretmenlere hukuki destek sağlayacaklarını ve yargı yoluna başvurmaları için çağrıda bulunduklarını açıkladı.
“Hiçbir başvuru ibaresi kanunun üstünde değildir. Yargının bu haksızlığa geçit vermeyeceğine inanıyoruz.” diyen Fırat, sendika olarak tüm öğretmenlerin yanında olduklarını ifade etti.
MHA
Yorumlar
Kalan Karakter: